fallback

Ще си купите ли кола изцяло онлайн?

Физическата среща с дилъра и автомобила явно няма как да изчезнат

Можете ли да си поръчате кола онлайн, както си купувате книга или CD от интернет? Без да сте я разгледали, без да сте седнали в нея или дори без да сте изминали и 1 километър зад волана на този или подобен автомобил? Според управляващия директор на британския клон на Jaguar Land Rover - Роудън Гловър, това няма да се случи, колкото и да се развие онлайн търговията. „По-малко от 10% от клиентите искат напълно дигитална сделка, когато купуват кола – обясни Гловър за особеностите на британския пазар. – Производителит трудно ще успеят да заемат тази ниша, в която покупката на автомобил ще е супер лесна процедура.” JLR е една от компаниите, които в последните две години предлагат коли онлайн, но не само да ги разгледате на сайта или пък да си поиграете с конфигуратора, а направо да подпишете договор за колата онлайн. Другите марки, които се опитват да пробият в онлайн продажбите на нови автомобили във Великобритания са Hyundai, Dacia, Peugeot, BMW, Ford и Tesla. У нас това не може да се случи, не само защото правният режим на сделките с леки коли е по-тежък и изисква участие в сделката и на нотариус. „Ние инвестирахме сериозно в сайта на JLR за британските клиенти – допълва Гловър. – Нашите конфигуратори са разработени с идеята да позволят на клиентите да стигнат максимално далеч в опознаването на колата онлайн. Но след това изпълнението на сделката минава през някое дилърство. За нас дигиталния и реалния свят могат да съжителстват заедно.” Гловър обаче уточнява, че клиентите се явяват все по-добре подготвени при търговците. „Клиентите са направили проучването у дома и при нас идват почти готови за сделка, но дилърът трябва да осигури тази финална част от сделката.” Вие бихте ли си купили кола онлайн, без дори да я видите наживо?

Тагове:
fallback
  • #14
    Алоо маздата ( преди 5 години )
    Върнал маздата.... и като се събудил, 15 годишната тройка чака пред панелката.
  • #13
    none ( преди 5 години )
    Колата която сте си харесали задължително трябва да я тествате, по възможност в точно същата конфигурация в която ще си я купите. И под тествате разбирам да я карате поне 1 weekend, а не 1 час както е масовата практика в БГ. Ако дилъра не предлага подобна опция на тестване (масово е така), то тогава можете да я вземете от някоя компания за рент-а-кар. Сумата която плащате за нов автомобил не е никак малка и обикновено колата се кара по няколко години, така че не трябва да се бърза.
  • #12
    abc ( преди 5 години )
    Аз си купих бензинов атомобил, без да чуя как звучи и върви бензиновия мотор. : ) При дилъра нямаха такъв модел за тестдрайв. И ми дадоха да направя тест с дизелов мотор само. Но като си я харесах колата и си я представих как ще е и с бензиновия, който знам разбира се колко коня ще е и какво мога да очаквам от него. И така, в крайна сметка не бях разочарован.
  • #11
    Хахах ( преди 5 години )
    Ами ако имам пари ще си купя. Защо не?Ето примерно едно Порше 911 не виждам смисъл да го тествам наживо. Всеки знае че това е перфектна кола.Избирам си екстрите, параметрите, поръчвам, плащам и чакам да ми го доставят пред къщата след няколко месеца, а аз само да се подпиша на дикумента на кориера че съм го получил.Дай боже на всеки да може да си позволи да си купува коли онлайн.
  • #10
    нова кола е загуба ( преди 5 години )
    Схемата е следната - отивате до някой официален дилър,тествате колата за да я усетите,слушате простотиите на мазните дилърчета и си тръгвате.След това самолетчето до Германия и си взимате същата кола на няколко години на половин цена.Така спестявате значителни средства,който иначе ги давате на дилърчетата.И да знаете,че фабрично новите коли за българският пазар са с по-ниско качество спрямо тези за Западните клиенти.Това е добре известно на хората в бранша.
  • #9
    До Rambo ( преди 5 години )
    И на мен работата с Маздата на колегата по-долу ми звучи странно. Как така нямал големи очаквания, карал я малко и какво значи на половината време му казали да обърне. Колко е цялото ? И като е нямал големи очаквания и на теста са го ядосали и така не е разбрал нищо за колата, как така я купил? И аз бих искал да поясни за кой модел говори и какво не му е харесало? Нека си споделяме инфо...
  • #8
    Rambo ( преди 5 години )
    Ако съм видял и изпробвал колата на живо, защо не. Бих "сглобил" и поръчал колата онлайн, такава каквато бих искал да имам. По салоните избора е ограничен.А това което казва колегата за Маздата е доста странно, нешо не ми се вързва историята, дори не кава модела.
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    колата да не е ката жената като не ти хареса да я върнеш и да е вечно твоя
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    Германия е мн.хубавА държава,във всяко отношение.
  • #5
    ko4o ( преди 5 години )
    Вече го направих и осми месец се радвам от удоволствието да шофирам - G30 530xdrive.
fallback
Последни