fallback

И Гран При на Бахрейн по тъмно?

Организаторите на състезанието на F1 Гран-при на Бахрейн, заявиха че са готови да го реализират през тъмната част от денонощието, въпреки че географското положение на страната не налага това, какъвто е случаят със Сингапур, Малайзия или Австралия.

Както е известно първото нощно състезание за F1 ще бъде през септември в Сингапур. Малайзия и Австралия също обсъждат възможността за строителство на специални писти за провеждане на F1 в тъмната част от денонощието. Сега идва информация и от Бахрейн, където заявяват готовност и интерес за нощно провеждане на надпреварата във Формула 1. Шефът на пистата в Бахрейн, шейх Салман бен Иса Ал-Халифа казва пред вестник Gulf Daily News: "Ние не сме против тази идея. Искаме обаче да получим повече информация за да преценим плюсовете и минусите от подобно нещо”. За разлика от Сингапур, където пренасянето на състезанието в късните вечерни часове е предизвикано от часовата разлика с Европа и САЩ и съответните часове за телевизионно предаване, в Бахрейн разчитат ако такава промяна бъде приета, да привлекат повече хора, които да наблюдават състезанието на живо. Неделята в Кралство Бахрейн е работен ден, а и температурата през деня е по-неблагоприятна, така че евентуалното вечерно провеждане на състезанието ще помогне на посещаемостта. "Нощните състезания ще бъдат по-интересни. Бъдете сигурни, че Сингапур е само началото. Аз не знам какво ще бъде решено за Бахрейн, но като концепция нощното състезание тук би било интересно”, казва шейх Салман, като допълва, че предстоят дълги дискусии с ръководството на Формула 1 преди да бъде взето такова решение.  
Тагове:
fallback
  • #3
    asen ( преди 16 години )
    Napravili ste gre6ka sustezanieto v Singapur e mejdu 26-28 septemvri.Proverqvaite si informaciata pls!
  • #2
    Asen ( преди 16 години )
    Do sega vijdahme samo tupi re6enia na FIA no tova opredeleno e nai-mudroto re6enie za poslednite nqkolko godini.Natovarvaneto na bolidite i na pilotite 6te bude mnogo po-malko ot kolkoto kato se kara na 40 gradusa.
  • #1
    Стефан ( преди 16 години )
    Най-интересно ще е едно състезание на Божурище на тъмно! :DАctiona ще е гарантиран. Рацерите от София ще се дърпат с болидите! :D
fallback
Последни