fallback

Skoda ще участва в сериите Super 2000 с новата Fabia 2000

Потвърдена истина е, че автомобилните фирми създават едни от най-интересните и харесвани версии на свои модели специално за рали състезанията.

Да споменем Renault R5 Turbo, Audi Quattro или Subaru WRX STI и Mitsubishi EVO, все рали-автомобили със специален фабричен тюнинг и невероятно динамични показатели. Сега и Skoda готви своята версия за участие в сериите Super 2000. Това е Skoda Fabia 2000. Естествено тя е създадена на базата на стандартния хечбек от второто поколение на Fabia. Оцветена е в матово черно и е с бял покрив. Двигателят е с обем 2.0 литра и се комбинира със скоростна кутия имаща шест степени. Чрез три диференциала са задвижвани четирите колела. В момента новата спортна Fabia преминава през тестове и все още не разполагаме с точните технически показатели или с динамичните й характеристики. Външният вид на колата изглежда завършен и вероятно няма да претърпи повече промени. Издадените калници показват по-широката следа на Fabia 2000, като я правят по-стабилна при високи скорости. Накрайника на ауспуха е разположен в средата на задната броня. Каросерията е с различни аеродинамични допълнения, които придават елегантен и агресивен вид на състезателния автомобил.
Тагове:
fallback
  • #2
    skodajiq ( преди 16 години )
    .... kakvo mini ... super grozotiq....
  • #1
    Asen ( преди 16 години )
    Ei tova e gotina kola,jalko 4e ne q puskat v proizvodstvo. No trqbva da kaja 4e malko prili4a na tuningovan Mini Cooper S.
fallback
Последни