fallback

Първи официални снимки на новата Mazda3

В основата на модела ще бъде концептът Kai от 2017 г.

В интернет се появиха първи официални снимка на новото поколение на Mazda3. Те бяха публикувани от изданието Carscoops. Дизайнът на хечбекът ще бъде в стила на концептуалния модел Kai, дебютирал на автосалона в Токио през миналата година. Очаква се премиерата на автомобила да се състои през ноември в Лос Анжелис.На публикуваните рисунки се вижда, че новата Mazda3 ще получи по-тясна светодиодна оптика и увеличена решетка на радиатора. Като цяла архитектурата на предния панел почти изцяло ще повтаря тази на прототипа Kai.Концептът Mazda Kai беше изграден на модернизирата платформа SkyActive. Главната особеност на автомобила е бензиновият двигател от семейството SkyActive-X, който работи на принципа на дизеловите агрегати. Серийната версия на мотора ще развива 190 к.с. и 230 Нм въртящ момент, като имено тя ще дебютира при Kai.Снимки: Carscoops 

Тагове: mazda3 kai
fallback
  • #11
    fan. ( преди 5 години )
    А снимки кога???
  • #10
    Телепат ( преди 5 години )
    В заглавието има само две неточности - не са официални,защото не са публикувани от Мазда и не са снимки а са някакви чертежи.
  • #9
    Анонимен ( преди 5 години )
    Отпред дизайна ще е подобен на новата шестица. От първата скица се вижда точно това. Едва ли ще има много съществени разлики от предходния модел,като изключим двигателя...То няма и смисъл при положение,че дизайна им и сега е много добър.
  • #8
    GT ( преди 5 години )
    Мазда винаги са действали смело и различно, не винаги обаче с голям успех. За пример може да се даде Ванкеловия двигател. Но когато всички тръгнаха по даунсайзинга с турбомотори, Мазда поеха отново по различен път с двулитрови атмосферни двигатели, чийто разход не е по-голям от малолитражките благодарение на високата компресия и др. технологии. Сега ще предложат нещо абсолютно различно от всички! Да почакаме до L.A. *** Show през ноември и ще видим какво са направили този път!
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    Миналата година не само това издание, а повечето големи тестваха прототипа и не бяха никак впечатлени. Протитипът е бил почти финален и е бил "fully sealed", което правят само премиум марките. Въпреки това е бил по-шумен от дизел.
  • #6
    друг анонимен ( преди 5 години )
    Имаше тестдрайв (ако не се лъжа от аутоекспрес) с пред серийна бройка на двигателя сложена в сегашната Мазда 3. Там казваха че се усеща кога преминава между "дизелов" и бензинос режим. Но чак силни вибрации не са споменавали, а и все пак не са тествали готов продукт.Както и да го гледаш спрямо турбо двигател ще има по-малко въртящ но за атмосферка си е ок.
  • #5
    До APP ( преди 5 години )
    Анонимния явно е чул нещо за ванкелов двигател и говори глупости.
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    Двигателят няма шанс да стане нещо повече от нишов играч за евтини автомобили, защото се отличава с нисък въртящ момент, изключително силни вибрации и висок шум. Не случайно избират да го представят в сегмент C.
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    До първия коментар:Да сравняваш дизайна на Киа с Мазда означава, че имаш някакво умствено изоставане!
  • #2
    GT ( преди 5 години )
    Снимки не виждам, това са някакви скици, не показващи някаква промяна от сегашния модел. До сега поне, трите поколения на Мазда 3 изглеждат доста различно. Тази кола я чакам не заради дизайна, а заради двигателя, да видим дали наистина ще проработи новата им технология.
fallback
Последни