fallback

АвтоВАЗ се отказва от „Проект С”?

АвтоВАЗ вероятно ще се откаже от сътрудничеството с канадската фирма Magna, ако в близките месеци Renault поеме мениджмънта на руската група.

Информацията е на руския ежедневник Ведомости. Сега АвтоВАЗ и Magna имат подписани две предварителни споразумения – рамково съглашение за разработката на нова платформа и протокол за намерения за създаването на общо предприятие. Досега се считаше, че канадските специалисти ще помагат на АвтоВАЗ в разработката на така наречения „Проект С” – автомобил от среден клас и в създаването на производствени мощности за 450 000 автомобили годишно. Ако се стигне до финална договорка между АвтоВАЗ и Renault и французите станат собственици на блокиращия пакет акции на руската фирма, те ще предоставят на руснаците няколко собствени платформи и разходите по разработката на нова такава стават излишни. Ако както се очаква начело на Волжкия автомобилен завод застанат френски мениджъри, то без съмнение интересът към обща работа с канадците по „Проект С” ще бъде загубен. Да се произведе нов модел автомобил на базата на вече изпитана съществуваща платформа на Renault ще бъде доста по-лесно, по-евтино и по-малко рисково. В случай на разтрогване отношенията между АвтоВАЗ и Magna, според Ведомости, загубите на руската страна ще бъдат само около 8 млн. долара, стойността на консултациите извършени досега от канадските инженери по „Проект С”.
Тагове:
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 16 години )
    "sy6tiq" дано да си прав,защото аз отдавна съм се замислил като го пуснат в България да си я купя.
  • #4
    Анонимен ( преди 16 години )
    "sy6tiq" дано да си прав,защото аз отдавна съм се замислил като го пуснат в България да си я купя.
  • #3
    pi4 ( преди 16 години )
    тези да си правят "икономичните"танкове,"хубавите"самолети,"сигурните" ядреницентрали,"качествения" алкохол, инай-добре да спрат да се мъчат да сенаредят до автомобилнитепроизводители. и без това имат визлишък евтин труд- да сглобяватзападни и японски коли!!!!!!!!!!
  • #2
    sy6tiq ( преди 16 години )
    мног остаряла информация давате.рено вече купи 25% от акциите на автовааз и е шефа на рено е обещал проект Ц да се осъществи като ще бъде окомплектован с двигатели на рено.Според мен проект Ц е автомобил с впечатляваща визия,особено предницата му и определено ще има почитатели.
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    руснаците са дрънкали абсолютносъщите суперлативи за новаторство икачество и при производството на"великият" ЗАЗ на времето.е,резултатите ги знаете. s 2 dumi-ruski ***.
fallback
Последни