fallback

Nissan приключи с още един модел в Европа

Хечбекът Pulsar повече няма да се предлага

Производството на хечбека с 5 врати Nissan Pulsar в завода в Барселона беше прекратено още през юни, а сега от компанията обявиха официално, че моделът повече няма да са продава на Стария континент.Причината са слаби продажби на автомобила, които се дължат на увеличаващия се интерес към кросоувърите, съобщава Automotive News Europe. Тъй като моделът не се продава в САЩ и Япония, единственият му пазар остава Китай, където е известен като Tilda. Под това име той беше известен и в Русия, но там производството му беше прекратено още през миналата година.Така в гамата на Nissan в Европа ще останат единствено електрическият Leaf, както и компактният Micra. Последният обаче засега се представя добре на пазарите в Европа, след като през 2017 г. от него бяха продадени 86 489 единици. Резултатът за юли тази година е 6511 бройки, при това на стартова цена от 13 990 евро.В същото време Pulsar за 2018 г. записваше по около 2000 единици месечно, като тази бройка беше прескочена сериозно само 2 пъти – през март (3178) и през юни (2699). Стартовата цена на хечбека е 21 590 евро, като за тези пари клиентът получава 1,2-литров бензинов турбомотор с мощност 115 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. Сумата е доста сериозна, тъй като в Европа VW Golf стартира от 18 075 евро, а Ford Focus – от 18 700 евро.Снимка: Nissan

Тагове: nissan pulsar
fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 5 години )
    Странно ние пак сме облагодетелствани, какво мрънкЯте? Тук имаше промоция на Пулсар за 28 000 лева... не че продадоха много, но все пак... :)))) То как да продадат като има Астра, Фокус и Меган на тия пари, но все пак къде са 28 000 лева, къде са 21 000 Евро.
  • #10
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ами не минава номера, защото "тъпите" европейци имат пари и си купуват качество, а ние "най-умните в Европа" българи нямаме и знаем само да мрънкаме и да се правим на знаещи.
  • #9
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ами още преди години Рено казаха, в Европа Нисан ще продават само джипки, в Индия и Латинска Америка, Рено ще продават само "Дачии", но японците решиха да пуснат Пулсат, пребрандиран Меган на същата платформа със същия двигател, произведен в същата държава, Испания, и очакваха, че щом тъпите немски фенове купуват А3 на цена по-висока от тази на Голф, същия номер ще мине и тук, ама не мина.
  • #8
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какви сте неблагодарници, добре, че е Рено да им налее милиарди, че да ги направи коли. Иначе още от 98-*** ги нямаше, фалираха. И пак добре, че е Рено да купят другите фалирали консервени кутиики - Митсубиши.Всяко Рено, всяка Дачия много повече КОЛА от всяка японска геометрична фигурка.
  • #7
    ! ( преди 5 години )
    мине ли нещо през рено, от него Нисан не става!
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    Gouf ruls! Das mega snaps!
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    а рено кой го спасява всяка година?с тези никакви продажби които са само в европа с това отвратително качество как си мислиш че съществуват. дори дачия са по добре от тях.нисан, дачия и франция са факторите които поддържат да не изчезне това полудържавно недоразумение.където държавата е намесена коли не се правят а каруци.примери колкото искаш и рено са един от многото.
  • #4
    Оризарина ( преди 5 години )
    Още една жертва на вечния лидер голф
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    Май забравяш, че точно Рено спасиха Нисан преди години.
  • #2
    един там ( преди 5 години )
    Много приятен автомобил.Много по-добър от Меган във всяко отношение.С тези цени обаче никакъв шанс.Нарочно го правят французите да продават повече техни коли,които никъде по принцип не ги искат освен в Европа.Нисан е световна марка и продава по света много,много повече от Рено.Той е моторът на алианса.Ако не са Нисан и френската държава Рено отдавна да са история.
fallback
Последни