fallback

Audi R8 минава изцяло на ток

Мощността на следващото поколение отскача на 1000 конски сили

Audi смята да преоткрие топмодела си R8 – следващото поколение на суперавтомобила ще е с изцяло електрическо задвижване и ще маркира края на използването на V10 бензинови мотори от компанията. Премиерата на следващата генерация на R8 е насрочена за 2022 година, като се очаква третото поколение на модела да почерпи вдъхновение от концепта PB18 e-tron, който беше показан тази година на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч. Концепцията дебютира с три електромотора и мощност почти 800 конски сили, задница оформена в стила на shooting brake моделите и много повече пространство и ежедневна пригодност в сравнение с актуалния R8. Но динамиката и скоростта ще останат важни и за следващото поколение на R8, подсказаха от компанията – максималната скорост ще е около 300 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще е „много малко над 2 секунди”, като явно този спринт ще се превърне в новото мерило за динамика на електрическите автомобили. Електрифицирането на автомобилите, произвеждани от Audi трябва да набере сериозна скорост в следващите няколко години – компанията си е поставила за цел да достигне 800 000 продажби на такива модели до 2025 година. Това е напълно реална цел с оглед на все по-сериозно затягащите се норми за вредните емисии на почти всички пазари, отварянето на Китай към екологичните возила и неистовото желание на VW Group и Audi за заличат колкото се може по-бързо последствията от глобалния скандал „Дизелгейт”, избухнал преди 3 години. Първото поколение на R8, представено през 2006 година се оказа страхотен успех в своя клас, но втората генерация, появила се през 2015 не успя да повтори това силно представяне. 2008 година се оказа най-силната за продажбите на R8 от първото поколение – 3000 продадени коли в Европа, а актуалният модел все още не може да постигне 1500 продажби на година на Стария континент. Интересното е, че за известен период развитието на третата генерация на R8 е било спряно, основно заради слабите резултати на второто поколение, но след при изграждането на плановете за цяла моделна гама електромобили с означението E-tron там се е намерило място и за бъдещия R8. Според различни източници от компанията, следващият R8 ще се отличава с два много интересни акцента – задвижване 4х4 и мощност около 1000 конски сили.

Тагове: audi audi r8
fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 5 години )
    От 2009та насам всяка новина за Ер8 електричка е с повече коне, повече пробег и никога нищо реално :)
  • #8
    Факт! ( преди 5 години )
    Тош така имат нАучен ресурс от турски сирииски и палестински гастербайтери е чат пат и некой пиян поляк руснак или българин от Филиповци.
  • #7
    AЗ! ( преди 5 години )
    Не съм ваген фен ама само пълните шамандури вярват на Мъск, пич... Прочети малко, примери много
  • #6
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Ха-ха, вагонетките имали научен ресурс! Ха-ха-ха! За съжаление той се изчерпва в писане на измамен софтуер, а не в реално развитие на реални технологии. И в пластмасови макети на имагинерни автомобили - точно тоя R8 е-трон го показват от 2009-та насам. Само пълните шамандури останаха да им вярват..
  • #5
    до: много ли те е яд ( преди 5 години )
    Извади го тоя Дошо най-после от трибуквието си, че явно много дълбоко ти е влязъл и все за него пелтечиш! Но явно ти е кеф и искаш да ти е вътре и все Дошо ти е в устенцата...
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    VAGонетке, не ме е яд на ПопФолкВАГен, а на де.би.ли.те, като теб, които продължават да им вярват, колкото и да ги лъжат. И по-точно не ме е яд, а изпитвам съжаление, че има такива при.мати, които се водят за хора. Докато ви има ще съществува и фабриката за лъжите ВАГ!А реално ВАГените още нищо не са изкарали, а само предвиждат да излезе ЕВЕНТУАЛНО през 2022 г. Ти изобщо чете ли статията или само заглавието и картинките гледаш? Типично за такива прими.тиви фенове на ВАГ!
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това че ВАГ ще има 2 години след Тесла кола със същото ускорение и 100км/ч по-малка макс.скорост за постижение на ВАГ ли се брои или на Тесла всеки си решава
  • #2
    много ли те е яд ? ( преди 5 години )
    много ли те е яд ?да нямаш акции в тесла ?от VAG каквото не са поискали това не са направили!имат и финансов и научен ресурс !няма кой да ги бие по никакъв показател !в следващите години те ще налагат и разполагат в автоиндустрията колкото и да ти се реве от това дошо!
  • #1
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тези от ВАГ взе много да ги бие тока!Почнаха всеки ден да изкарват електрички, хибриди и какво ли не. Като отидеш в шоурума само дизели и тук-таме някоя бензинова бангия. Само на новини, партенки и лъжи го докарват.Чудя се остана ли нормален човек, който да им вярва! Едва ли има такива.
fallback
Последни