fallback

BMW Z4 ще има и M-версия (ГАЛЕРИЯ)

Най-напомпаният роудстър на баварците се цели в клиентите на Porsche 718 Boxster

Новото поколение на BMW Z4 почти сигурно ще има и пълнокръвна М-версия, твърдят неназовани източници от компанията. Целта е кабриолетът да се бори за клиентите на Porsche 718 Boxster. Официално бе потвърдено, че по-нататък се очаква и плъг-ин хибридна версия на модела.Снимки: BMWНовата генерация бе представена официално в петък на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, САЩ. Носеща кодовото название G29, тя ще се появи на пазара в Европа, включително и в България, през март догодина. Премиерният модел бе М40i, с шестцилиндров редови мотор и 340 конски сили мощност. Германците ще обявят официално какви други двигатели се предвиджат през септември, малко преди европейската премиера на модела в Париж. Окончателното Z4 силно напомня на концептуалния модел, който преди година КОЛЕЛА ви показа в репортаж от автосалона във Франкфурт (тук можете да видите интервюто ни с главния дизайнер Марк Жирар). Най-видимата разлика спрямо досегашното поколение е по-късото междуосие. Сгъваемият алуминиев покрив на стария модел си отива, заменен от текстилен. От това колата печели по-ниско тегло (общо около 50 килограма под предшественика), а и покривът се прибира и отваря много по-бързо - за едва 10 секунди. Новото Z4 е първият продукт на съвместните усилия на BMW и Toyota, от които съвсем скоро трябва да се роди и новата Supra. Покрай технологичните близости обаче между двата модела ще има и доста разлики: Z4 ще се продава само като кабриолет, докато Supra ще е само купе. Показаният в Пебъл Бийч модел е M40i, с трилитров шестцилиндров редови мотор и 340 конски сили - достатъчни за 4.6 секунди от 0 до 100 км/ч. Колата има електрическо адаптивно окачване, ново поколение спортни спирачки и диференциал с ограничено приплъзване от M Sport. Разпределението на тежестта е точно 50:50 между предната и задната ос.  

Тагове: toyota supra bmw z4 z4 m
fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 5 години )
    Що,колко бмв-та си карал изобщо,не през зимата? Приказваш щото така някой ти бил казал,а?
  • #8
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ха ха,летен звяр, амииии зимния сън?
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    Чистокръвен баварски звяр.
  • #6
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къв фиат ве?Нормални ли сте?
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Този двигател е underrated и въпреки че го дават 340 коня, вероятно ще е към 400.
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много ми е интересно как разбра че Фиат абарт 124 е по бърз? Фиата има 1.4 литра двигател срещу 3.0 inline six на бмв. 170 vs 380коня. Еб.ати бързия фиат :). Иначе си е грозно, няма спорт.
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    *** фиата - дано за бъдещите модели заложат на дизайна от 8 seria, а не на това ***.
  • #2
    112 ( преди 5 години )
    Интериора много дървен изглежда...
  • #1
    BMW e само емблема. ( преди 5 години )
    FIAT 124 Abart, е по-хубав, и по бърз.....Щом BMW плагиатстват от Италиянците, това е поклон пред творчеството на дизайнерската школа от Ботуша.
fallback
Последни