fallback

Комбито „ИЖ” се завръща като конкурент на Tesla (ВИДЕО)

Електромибилът с пробег 350 км е разработка на концерна „Калашников”

Популярното във времената на социализма комби „ИЖ-21252” се завръща като електромобил, който, според създадетелите му, ще може да се конкурира с най-добрите образци в бранша, в тоа число и с моделите на Tesla. Концептуалният модел носи името CV-1, като е разработка на оръжейния концерн „Калашников”. Електромобилът беше представен на изложението „Армия-2018”, където представител на производителя заяви, че машината ще се появи в сериен вариант и по нищо няма да отстъпва на моделите на водещите световни компании. Прототипът е оборудван с електромотор с номинална мощност 220 киловата или 300 к.с., като в пиковия момент тези показатели достигат 500 киловата (680 к.с.). Батериите на свой ред имат капацитет от 90 кВт/ч., като това е достатъчно за пробег от 350 км. д едно зареждане.

Тагове:
fallback
  • #19
    аб ( преди 5 години )
    Тия хора - руснаците не се ли усещат, че сами си правят най-голямата антиреклама като покажат подобно нещо. И нямат чувство за мярка, щели да се конглокират с Тесла, па даже и да ги надминат (прочетете и оригиналния руски текст). Майко мила....
  • #18
    doc ( преди 5 години )
    Путин да прати в Сибир дизайнерите на това нещо,но дали има по-добри е пълна загадка?Така и не се научиха в "страната на победилата Революция" да правят сносни автомобили,но виж за оръжия за масово унищожение ,еша си нямат!
  • #17
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не се превъзбуждайте, а прочетете:"В действителност концернът обяснява, че това е платформа за тестване на различни идеи и разработки за руска електрическа кола.Създателите не крият, че са монтирали различните оригинални компоненти върху шаси на Иж-Комби. Това е моделът ИЖ 21252 от 1973г., смятан за първият съветски хечбек, който е произвеждан 25 години. Заводите в Ижевск днес са част от "Калашников"."
  • #16
    2втек ( преди 5 години )
    Майко леле...
  • #15
    Анонимен ( преди 5 години )
    сдялано в России..........
  • #14
    Ще превземе пазара ( преди 5 години )
    Браво добро чувство за хумор имат руснаците с това 90КВТ - 350км явно се целят в рекорд по висок разход предвидливо гледам не са сложили и задна броня като предимство пред Тесла...:D
  • #13
    Darth Plague ( преди 5 години )
    Ахахахахахаха!
  • #12
    тираджия ( преди 5 години )
    Като ми секат път искам да съм с такава. Лекоо да ги понатисна. Иначе не се палете толкова, колкото тази някой ще я произвежда и кара, толкова и западняшките прототипи дето ги гледаме от 40 години какви са извънземни, а накрая ти продават голф с фейслифт.
  • #11
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дори родните русофили няма да го купуват, също както не купуват новата Лада.Иначе сравнението с Тесла направо ... от пиенето на почистващи препарати алкохолиците хептен са изперкали.
  • #10
    До долния ( преди 5 години )
    Москала кърти ей, и чистачките са си от едно време и клапата за въздуха за парното. Ама тая кола в този си вид не може да завива ве, гумите са опрели в калниците отвсякъде, те първо това да оправят после ще мислим за аеродинамика някаква си.
fallback
Последни