IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat Ducato се превърна в малък апартамент

Кемперът Dethleffs Esprit 88 струа минимум 84 000 евро

Fiat Ducato се превърна в малък апартамент

Компаниите, които произвеждат кемпери в Европа, вече вероятно са повече от клиентите, които търсят подобни превозни средства. Затова и изложението Caravan Salon в Дюселдорф е особено важно за тях, тъй като на такива места те показват продукцията си. Там една от тях – Dethleffs, представи своя средноразмерен кемпер Esprit 88.

Fiat Ducato се превърна в малък апартамент

В основата на този „апартаент на колела” е Fiat Ducatto, като са възможни няколко различни варианта. При най-достъпния от тях се запазва кабината на италанската товарна машина и към нея се закрепва жилищен модул. А при топ-версиите цялата конструкция е в едно, като са поставя върху шасито на Ducatto. В случая се запазва дизайнът със светодиодни фарове, панорамен покрив и люк.

Fiat Ducato се превърна в малък апартамент

Технически кемперите са идентични – всички варианти са оборудвани с 2,3-литров дизелов MultiJet в европейската му версия със 150 к.с. Заради теглото от 4,5 тона, водачът на това превозно средство трябва задължително да притежава права за C-категория.

Fiat Ducato се превърна в малък апартамент

Жилищното повещение е прострно, уютно и функционално. До вратата е поставена гостна със сваляваща се маса и 4 кожени стола. В кухнята има газов котлон и хладилник с обем 190 литра, а в задната част – спалня за двама. Има и още две спални легла, които се появяват след разместване на мебелите в хола.

Fiat Ducato се превърна в малък апартамент

Автомобилът е оборудван и с най-модерните електронни системи, като разполага с „умен” климатик и телевизионна система с 22-инчов екран и спътников сигнал. В задната част е предвидено място за 3 велосипеда, а над входа може да бъде разпъната тента.

Всичко това е и на впечатляваща цена. Най-простата версия на Dethleffs Esprit 88 струва минимум 84 000 евро. А модификациите с интегрирана конструкция започват от 95 000 евро.

Снимки: Dethleffs

0 от 500