fallback

Електрическото бъдеще на Формула 1 е в ръцете на един човек

Босът на Формула Е Алехандро Агаг трябва да позволи това да се случи

Някогашният технически директор на Ferrari Рос Браун, който след това последователно извървя пътя от собственик на отбор до спортен директор на Формула 1 обяви, че в бъдеще световният шампионат може да мине на електрическо задвижване. Браун не се ангажира с точна прогноза и се задоволи с очаквания, че това може да стане след „пет, десет години или когато това стане необходимо”. И това далеч не е еретична мисъл за феновете на Формула 1, които вече преглътнаха 1,6-литровите V6 мотори, работещи с две хибридни системи, чиято обща мощност отива към 1000 конски сили. Проблемът е, че вече има световен шампионат с едноместни електрически формули и той си е гарантирал статута на единствена такава надпревара под шапката на ФИА. Това обяви създателят и главен изпълнителен директор на Формула Е Алехандро Агаг, който поясни, че до 2039 година Формула Е ще е единственият шампионат с електрически формули. А ако Формула Е и ФИА удължат сделката си, като Агаг обясни, че не вижда причина това да не стане, във Формула 1 ще трябва да чакат още дълго време. Или да преговарят с него, за да могат да използват електрическо задвижване. Агаг вече успя да направи силно впечатление на важните клечки във Формула 1 и световния моторен спорт. Той създаде от нулата Формула Е, шампионатът навъртя 4 сезона, интересът към него расте, състезанията са в някои от най-големите и интересни градове в света, а автомобилните производители и спонсорите буквално се тълпят на входа на Формула Е. И Жан Тод, президентът на ФИА гледа на Формула Е като на любимото си дете. „Рос заяви, че Формула 1 може да стане електрическа в следващите 10 години, но истината е друга – това не може да стане – беше категоричен Агаг. – Формула Е има ексклузивна сделка с ФИА за това да е електрическият шампионат на федерацията, договорът е за 25 години,а от него са минали едва 4.” И както винаги, след поредното си силно изказване, Агаг отново обясни, че Формула Е все още е твърде малка в сравнение с Формула 1, че двата шампионата не се конкурират, но пък идеално се допълват. Може би Рос Браун вече не е на същото мнение.

Тагове:
fallback
  • #5
    NN ( преди 5 години )
    Откога мнение по дадена тема е мрънкане?Отделно всеки си има видение за нещата,що касае Ф1 негативите са доста,вас щом си ви кефи тази пародия гледайте си я.Негативния коментар е против видиотяването на всеки аспект от живота ни.Ако не сте забелязали..или главите са ви в гъ... или ЕГН то ви е от преди 15 години.
  • #4
    младен ( преди 5 години )
    До рамбоИ те не знаят за какво мрънкат ама мрънкане да има.
  • #3
    Рамбо ( преди 5 години )
    Какви *** какви 5 лева бе пичове. Миналогодишните болиди счупиха почти всички възможни рекорди, а тазгодишните са средно с по 1,5-2 секунди по-бързи, от година насам двигателите на мерцедес постигат над 50% термална ефективност. Говорим за 1,6л двигатели с над 1000 конски сили, които без проблем издържат по 6-7 състезателни уикенда. Не знам какво мрънкате, честно
  • #2
    NN ( преди 5 години )
    Много изчерпателно написано ,аз отдавна не гледам ф1..спрях като си замина най-великия,нито Маса нито Райконен нито Алонсо ,мкар да имаше хубави моменти с него.А откак сложиха бръмбара в консерва..съвсем.С удивление установих този сезона че са сложили някви рамки пред пилота..безумна грозотия.Изпуснах да ги гледам на живо с осмаците..сега Бог да ги прости..Една ера си замина.Полазиха ни геймърите,джендърите иполитиката.
  • #1
    пародията формула Е ( преди 5 години )
    Долу ръцете от Ф1! Кой НОРМАЛЕН човек гледа пародията, наречена формула е, та тъпите електички, нямат сила да пръднат! Формула 1 мине ли на ток, се самоубиват сами! Ако това някога се случи, оставам фен само на моторните спортове, където няма електрички! джендърите си налагат повсеместно джендърските простотии и сакатите електрички, това е като да опитват да налагат ***, пред секса с другия пол! Айде няма нужда, вие си карайте на че,кии!
fallback
Последни