fallback

Volkswagen се въвлече в пореден скандал

Концернът изтегля от пазара 124 000 автомобила заради наличието на отровен метал

Германският концерн Volkswagen още не може да се измъкне от "Дизелгейт", въпреки че вече призна вината си, а сега се въвлече в нов скандал с употребата на вреден и забранен метал в своите електрически и plug-in хибридни модели. Производителят изтегля от пазара 124 000 автомобила, за да избегне нови глоби, пише сп. "Шпигел".Става въпрос за метала кадмий. Всичките му съединения са много отровни и отдавна са забранени в много страни по света. Кадмият също така е признат за активен канцероген. Човек може да умре за по-малко от минута, ако вдишва въздушни пари със съдържание на кадмиев оксид от 2,5 грама на кубичен метър.Представители на VW твърдят, че не са използвали умишлено отровния метал, а били "подведени" от неназован доставчик на зарядни устройства. Точно като при "дизелгейт".  "В момента провеждаме вътрешно разследване и се водят преговори с германското министерство на транспорта", заяви представителят на автомобилния производител по повод ситуацията с кадмия.Зарядни устройства с отровния метал са инсталирани в автомобили на марките Volkswagen, Audi и Porsche, произведени между 2013 г. и юни 2018 г. Представителите на концерна гарантират, че собствениците на въпросните коли не трябва да се страхуват за здравето си, тъй като металът в автомобилите е в малки количества и е изолиран от възможен контакт с въздуха.

Тагове: volkswagen vw
fallback
  • #12
    Дошо ( преди 5 години )
    СОЦваген-алуди ТРУП! Компания - трепач!
  • #11
    Анонимен ( преди 5 години )
    Никел-Кадмиевите батерии официално са забранени, има ги само в евтини китайски стоки, внасяни по втория начин. Нормалните фирми отдавна ги замениха с Никел-Метал-Хидридни. Но, ВАГ, които са фенове евтините китайски заместители явно още си ги ползват.
  • #10
    thebrainless ( преди 5 години )
    Един от първите скандали с тази компания беше преди години осчетоводяването на около 500 милиона разходи за партита, скъпи подаръци, луксозни ***, за политици в различни държави.
  • #9
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не ги ли закрият тези мошеници, лъжите и измамите ще продължат!Това е полудържавна фирма зад която стои немската държава и си правят каквото искат.Закривай!
  • #8
    123 ( преди 5 години )
    сега само някой да не каже че са трепач
  • #7
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тия още имат фенове. Явно има толкова т.ъпи хора, да не могат да прочетата 2 новини винтернет.
  • #6
    МЕТАХА ( преди 5 години )
    VW пак се у.раха и некав анонимчо им бърше *** с вицове за Тойота.
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ауууу ауууууу аууууу.... Тия където и да ги провериш, навсякъде са до ушите в ла*на и лъжи. Най-странното, е че тровят клиентите си умишлено и съзнателно, а те им купуват боклУУуците>!>!>?!?Отдавна съм ви казал - за да караш нещо от ВАГ, трябва да си мега *** идивид! Поредното доказателство излезе на яве.
  • #4
    Неминон ( преди 5 години )
    Де кажат кой е досавчика, ама изобщо не е толкова лесно. Няма да им реши проблема. Доставчикът е китаец, но от своя страна самият той е подведен от друг доставчик по веригата. Самият източник на пластмасата с кадмий (китай, виетнам, пакистан...) пък дори не подозира за наличието му.Кадмий се промъква практически навсякъде.За щастие подмяната на зарядните или каквото там е с кадмия вероятно е евтина, бърза и лесна процедура.
  • #3
    Анонимен ( преди 5 години )
    Досега Фолксваген ми бяха безразлични обаче с тия непрекъснати скандали ми опротивяват все повече. Една от най-сериозните компании а само някакви мошеничества с които затъват все повече в ла*ната.
fallback
Последни