fallback

Volkswagen се въвлече в пореден скандал

Концернът изтегля от пазара 124 000 автомобила заради наличието на отровен метал

Германският концерн Volkswagen още не може да се измъкне от "Дизелгейт", въпреки че вече призна вината си, а сега се въвлече в нов скандал с употребата на вреден и забранен метал в своите електрически и plug-in хибридни модели. Производителят изтегля от пазара 124 000 автомобила, за да избегне нови глоби, пише сп. "Шпигел".Става въпрос за метала кадмий. Всичките му съединения са много отровни и отдавна са забранени в много страни по света. Кадмият също така е признат за активен канцероген. Човек може да умре за по-малко от минута, ако вдишва въздушни пари със съдържание на кадмиев оксид от 2,5 грама на кубичен метър.Представители на VW твърдят, че не са използвали умишлено отровния метал, а били "подведени" от неназован доставчик на зарядни устройства. Точно като при "дизелгейт".  "В момента провеждаме вътрешно разследване и се водят преговори с германското министерство на транспорта", заяви представителят на автомобилния производител по повод ситуацията с кадмия.Зарядни устройства с отровния метал са инсталирани в автомобили на марките Volkswagen, Audi и Porsche, произведени между 2013 г. и юни 2018 г. Представителите на концерна гарантират, че собствениците на въпросните коли не трябва да се страхуват за здравето си, тъй като металът в автомобилите е в малки количества и е изолиран от възможен контакт с въздуха.

Тагове: volkswagen vw
fallback
  • #22
    Мммм ( преди 5 години )
    Във всичко са първи и в лъжите и демагогията са най-първи пръдливите немци. От всички коли само една имат и то на световно ниво и тя е Порше,всичко останало е компромис и лъжа.
  • #21
    до v-1 ( преди 5 години )
    Не че нещо, но ние тука още си пасем козиците. Те и немците си имат и крави, и козици, и овчици...като цяло спор няма - немците са пионери и при колите(първият автомобил е бенц се пак, ДВГ обикновено са или на принципа на Дизел или на Ото), квантовата механика...*** то не пречи си ги псуаме :)
  • #20
    v-1 ( преди 5 години )
    Те немците когато са се развивали като инженери, ние сме пасли козите и овцете... Ама на приказки сме големи.Немците са едни от най-добрите инженери в света, в областите на машинознанието - и цял свят ги признава. Само наши ганчовци, се мислят за най най и лепят етикети и разясняват ситуацията :)))
  • #19
    Факт! ( преди 5 години )
    То в цяла германия нема немски инженери българина само немецо го е измислИл повтаря.Те вече полицай викат от чужбина тия пак бращулевят за немско "качество".Сбъркан народ!
  • #18
    Абе ( преди 5 години )
    Кучетата си лаят!А VW пак бие рекорди по продажби!
  • #17
    Анонимен ( преди 5 години )
    VAGонетке,пий ги тея хаповете бе момче!
  • #16
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе тия от ФВ са бетер български политици. Немските инженери...
  • #15
    Auto ( преди 5 години )
    Явно, лъжите, корупцията и долната пропагнада си е станало неофициална фирмена политика през годините!
  • #14
    Дошо ( преди 5 години )
    Нали ви казах?
  • #13
    Анонимен ( преди 5 години )
    Преди време ги бяха уличили, че ползват асфалт и отровни пластмаси в колите и шофьорите на тези таратайки често се оплаквали от гадене, световъртеж и главоболие. Гледам, че вече са преминали на по-високо ниво и ползват по-силни отрови. Феновете им свикнаха със старите и сега има нови.Отдавна съм казал и пак ще повторя, че да караш ВАГ е диагноза!Този пореден скандал го потвърждава!
fallback
Последни