fallback

VW не иска да предлага повече конвенционални автоматични трансмисии

В дългосрочен план немският концерн ще залага все повече на скоростната кутия DSG, която има двоен съединител.

Със скоростна кутия DSG ще се сдобият постепенно всички модели на VW, които в момента разполагат с автоматична трансмисия. Това заяви шефът на отдел „Развитие на двигателите“ на VW Франк Томас Мецнер по време на фирмено мероприятие в Барселона. Германците вече обявиха, че за моделите VW Golf и VW Jetta ще бъде създадена нова генерация скоростни кутии. Още през 2009 г. във всички модели на VW, с изключение на Passat, няма да присъстват повече традиционните автоматични трансмисии, каза Мецнер. В допълнение германците искат да се наложат и на американския пазар. Мецнер е убеден, че ще могат да убедят своите потенциални клиенти в САЩ в предимствата на DSG-технологията. Стратегията за експанзия в Северна Америка трябва да стане реалност до 2011 г. Засега моделите от горен клас Phaeton и Touareg не са част от плана, но според Мецнер „постепенно и при тях традиционната автоматика ще отмре“. Още преди 2011 г. ще има модели от горен клас, в които DSG-автоматиката ще присъства, заяви още той.
Тагове:
fallback
  • #4
    Georgi ( преди 16 години )
    Normalnata kato karash i kogato skorostnata kutiq smenq predavkite se 4uva kak gi smenq i se useshta po karaneto, drugata go pravi plavno, az ne sym se vozil na kola s transmisiq ot novite, no predpolagam 6te e dosta kef :)
  • #3
    Коко ( преди 16 години )
    DSG е роботизирана скоростна кутия, т.е. всъщност е нещо средно между автомат и ръчна. В нея има два съединителя, което позволява да се подържат едновременно две предавки. Това води до много плавно преминаване от една скорост в друга, без да се губи въртящ момент. Освен това управляващате й електроника се нагажда със стила ти на каране. Доста е добра.
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    Предполагам става въпрос за т.нар CVT скоростни кутии. http://en.wikipedia.org/wiki/Continuously_variable_transmissionТази кутя се води с една скорост и трябва практически да няма разлика в ускорението.Нисан максима мисля беше серийно с такава
  • #1
    Аз ( преди 16 години )
    А каква е разликата между DSG и конвенционалната автоматична скоростна кутия?
fallback
Последни