fallback

BMW 8-Series влезе в серийно производство

Продажбите на възроденото купе в Европа стартират през ноември

Представители на BMW съобщиха, че възроденото купе 8-Series, което дебютира официално в средата на миналия месец, вече е пуснато в серийно производство в завода на компанията в Динголфинг, Долна Бавария.BMW 8-Series бе качено на конвейера в същия завод, в който се сглобяват новият флагмански седан 7-Series и 5-Series. Моделът стана първият автомобил на баварската марка, чийто покрив е изработен от армиран въглеводороден полимер. В бъдеще, освен купе компанията ще започне да произвежда модела във версии кабриолет и 4-врато Gran Coupe.В началото на продажбите BMW 8-Series, което ще излезе на пазара в Европа през ноември, ще бъде на разположение с нов битурбинен V8 двигател. При обем от 4,4 литра той развива мощност от 530 конски сили и 750 Нм въртящ момент. С него купето може да ускори от място до 100 км/ч само за 3,7 секунди.Освен това моделът ще получи дизелова модификация с 3-литров шестцилиндров редови двигател, който генерира 320 коня при 680 Нм. Тази версия ще ускорява от място до 100 км/ч за 4,9 секунди.Снимки: BMW 

Тагове: bmw 8-series
fallback
  • #8
    12345678 ( преди 5 години )
    Най-красивото БМВ от 20 години насам!!!
  • #7
    Илиев555 ( преди 5 години )
    Не Бих Казал Конглокент На ес -клас А по скоро на Амг гт купе и Астън Мартин според мен , а и според няколко специализирани сайта от други държави .
  • #6
    Мерц ( преди 5 години )
    Накрая достоен конКУРент на S-class coupe!
  • #5
    ... ( преди 5 години )
    Евтино е, ще си купя две.
  • #4
    Wane ( преди 5 години )
    BMW България вече обявиха и цените, засега само на дизела 840d xDrive - 197700лв
  • #3
    Georgi ( преди 5 години )
    Долния, не знам БМВ кой от какво ще ги спаси, но теб от простотията едва ли има нещо способно да те спаси.
  • #2
    Анонимен ( преди 5 години )
    И 9-серия няма да ги спаси от фалита.
  • #1
    Станчев ( преди 5 години )
    ***, това не е първият автомобил на баварската марка, чийто покрив е изработен от армиран въглеводороден полимер! Проверявайте фактите, преди да пишете глупости!
fallback
Последни