fallback

Aston Martiп представи сериозен конкурент на Ferrari

Моделът DBS Superleggera получи V12 двигател със 750 коня

Снимки и информация за новото спортно купе Aston Martin DBS Superleggera бяха разпространени преди официалната информация на модела, който е сочен за основен конкурет на Ferrari 812 Superfast.Британската машина е оборудвана с 5,2-литров V12 с турбо, развиващ 725 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Присъствието на Superleggera („суперлек” на италиански) в името на колата е препратка към оригиналния DBS от 1967 г., както и към италианското Carrozzeria Touring Superleggera, което е участвало в създаването на някои от най-екстремните спортни коли в историята.В основата на  Aston Martin DBS Superleggera е алумуниева платформа, а някои от елементите по каросерията са от карбон. Теглото на суперколата е 1700 кг, което е със 72 кг. по-малко от това на DB11. Специално за новия модел британските иженери са направили преден сплитер и вентилационни прорези, което позволява постигането на 180 км притискателна сила – повече, отколко всеки друг „граждански” Aston в историята.Двигателят V12 достига максималния си въртящ момент в диапазона 1800-500 об/мин, като се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Ускорението от 0 до 60 мили (96 км/ч) отнема 3,4 секунди, а до 100 мили (161 км/ч) – 6,4 секунди.В оборудването на суперколата влизат механичен самоблокиращ диференциал, занижено адаптивно окачване, изпускателна система с регулируеми клапани и кароново-керамични спирачки.По предварителни данни, цената на Aston Martin DBS Superleggera ще е около 300 000 щатски долара, като продажбите ще стартират до края на годината.Снимки: Aston Martin

fallback
  • #13
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колата всъщност е наследникът на Vanquish, под ново име и е базирана на DB11. Дизайнът напомня на Vanquish Zagato и страшно радва окото (с изключение на задницата), за разлика от последния Vantage който е пълен провал откъм дизайн.
  • #12
    Анонимен ( преди 5 години )
    Статията е пълен шит!!!Колата е официално представена сайта на Астън Мартин. Вие какви източници цитирате, какви глупости пишете!!???И каква е тая мощност 750кс?? Чели ли сте изобщо какво са обявили от Астън??Няма такива пусурляци!
  • #11
    Анонимен ( преди 5 години )
    да ти има проблема остави в къщи жената с децата а с бавачката на голф и вкарвай топките в дупките
  • #10
    primorack ( преди 5 години )
    Защо ми биете минуси. Ако не знаете да ви кажа. Aston Martin използват инфотеймънт-системата на Мерцедес, която е една от най-добрите на пазара в момента. Това е причината те да са по-напред в това отношение от конглокентите си.
  • #9
    Ганчовец ( преди 5 години )
    "...180 КМ притискателна сила..."? не ми е силата това, но километри притискателна сила?
  • #8
    Анонимен ( преди 5 години )
    Астън по принцип умеят да правят едни от най-добрите грандтуринг коли за дълъг път (голям мотор отпред, купе с две врати, разумен багажник), а Ферари са по-скоро ориентирани в спортното поведение и звука.
  • #7
    primorack ( преди 5 години )
    До колегата по-долу. "На тези коли волана и центрлната конзола са им като от предо 10 години :D" - да ама като технологии са 10 год. по-напред от марки като ферари.
  • #6
    ... ( преди 5 години )
    Изпрати децата и бавачката в минивана и си карай ферарито :Д Астън винаги са имали много красиви коли,но винаги им е липсвало нещо да са сред най-добрите.
  • #5
    Анонимен ( преди 5 години )
    Красива е по различен начин от Ферарито, все едно да избереш най-хубавата между топмодели и актриси. И не ние, а милионерите ще преценят коя да си купят след като се качат и ги покарат.
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    бих го предпочел пред ферари - има две допълнителни седалки, което би ми позволило да я карам доста по често , когато съм с децата. а с ферари какво - ще ходя до голф игрището само. това е практично, по комфортно , почти толко бързо и също толкова екслкузивно и престижно
fallback
Последни