fallback

Skoda направи Superb за 136 200 евро (ВИДЕО)

Бронираната версия на модела се продава във Великобритания

Най-скъпата Skoda в историята вече е на пазара, след като британският офис на марката представи бронирана версия на комбито Superb. Автомобилът осигурява защита от автоматично оръжие с голям калибър, както и от атака с гранати. Цената на комбито е по-висока от тази на Audi S8 – 118 688 паунда или 136 200 евро. От стандартния Superb бронираната версия се отличава по непробиваемите от куршуми стъкла, както и по каросерията, направена от специална стомана и композитни материали. Окачването и спирачната системи са усилени, а автомобилът може да се движи и със спукани гуми. В оборудването на Skoda Superb Estate Amoured влизат още сирени и светлини, както и специална шумоизолация на салона. Под капака на комбито е поставен 2,0-литров дизел с мощност 190 к.с. и 400 Нм. От британския офис на компанията не съобщават какви са динамичните характеристики на автомобила след доработката, която го е направила значително по-тежък от стандартния Superb.

Тагове: skoda superb
fallback
  • #6
    Кака Пенка ( преди 5 години )
    Една кошница пари, бронировка и накрая дизел с рефлекторни фарове!Само *** англичани могат да го измислят това!
  • #5
    Achtung ( преди 5 години )
    В статията не е написано за какво ниво на защита става въпрос, като цяло най-масово е разпространен B4, даващ защита от късоцевно оръжие. По сериозните B6/7/8 и тн, вече са за защита на държавни глави и не винаги са за свободна цивилна продажба. Наскоро четох статия за Бразилия където се продават близо 25% от бронираните коли в света, поради високата престъпност. Само в Сао Пауло имаше десетки фирми които доработваха всякакви серийни машини до ниво B4.
  • #4
    Анонимен ( преди 5 години )
    По света не са застрашени само милионерите/милиардерите. Има журналисти, съдии и т.н. които се нуждаят от защита.Също така има и охранителни фирми които предполагам биха се заинтересували.
  • #3
    100% ( преди 5 години )
    смешно
  • #2
    de ( преди 5 години )
    мда можеше да сложат поне 2.0TSI мотор със 220 или 280 коня. Трябва да си богат да плащаш за бронирана кола.. но тогава защо шкода? Не е най-луксозната?!
  • #1
    567 ( преди 5 години )
    С този двигател и завишените килограми ще е като тухла четворка с тиранти .....
fallback
Последни