fallback

Новата Toyota Supra няма да бъде евтина

Японците отхвърлиха поставяне на хибриден агрегат на модела

Новото поколение на Toyota Supra, което се разработва съвместно с BMW, ще бъде доста по-скъпо от купето GT 86. Това обяви вицепрезидентът на европейското подразделение на марката Джералд Килман.Топ-мениджърът бе категоричен, че автомобилът няма да бъде никак евтин. Той потвърди, че Supra ще получи същата платформа, на която ще разчита и новото поколение на BMW Z4. Дизайнът и шасито на двата автомобила също ще се различават.Кирман отхвърли и появилите се твърдения, че Supra ще бъде оборудвана с хибриден силов агрегат. Той уточни, че спортното купе на Toyota ще разчита само на един бензинов двигател. Това е редови мотор с 6 цилиндъра и две турбини, като по неофициални данни, мощността на агрегата, който е разработен о BMW, ще бъде около 450 коня.По-рано главният инженер на проекта Supra – Тетсуи Тади, съобщи пред журналисти, че спортната кола няма да се предлага с механична скоростна кутия, а само с роботизирана трансмисия с два съединителя, която ще позволи по-добрата реализация на потенциална на двигателя.Снимки: Toyota

Тагове: toyota supra gt86
fallback
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи-нал-че,дори и Тойота да са пред фалит (поредната ти фантазия), това ще оправи ли нещастният ти животец? По-умен ли ще станеш, по-богат и по-щастлив ли?Или може би, ако Тойота фалират, любимите ти ВАГонетки ще станат по-евтини, качествени и здрави, а меринджеите на марката ще станат по-честни и няма да лъжат и да подкупват?Надявам се поне да си излекуваш психичните проблеми, ако Тойота фалират. А до тогава все ще си така с тежкото си заболяване. Моли се да фалират, за да ти стане по-добре
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    Консерва-фенче жълто, благородното оризище - Тойота са пред фалит.
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    VAGoнеке,При LFA - добре, че YAMAHA им направиха двигателя...я кажи кога Ямаха са правили двигателя на LFA?Кажи да разберем *** кога!Чети пак хубаво в какво са участвали Ямаха и стига ***, че си смешен вече!
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    При LFA - добре, че YAMAHA им направиха двигателя, при Супрата - добре, че BMW им направиха двигателя. Е то тия само Приуси и Короли ли правят ?
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Супрата е легендарен японски автомобил и това партниране с БМВ го обезличава и оказва негативно влияние. Лично аз съм много разочарован. Толкова години е гласяха тая Супра и накрая да направят такава излагация и да предложат такъв немско-японски модел на висока цена и със сигурност със съмнително качество щом не са го правили само японци. А цената ще е такава не заради Тойота, а заради БМВ, които се правят на премиум по цени, а като качество са доста посредствени.
  • #7
    Аморфис ( преди 6 години )
    Браво и на двете марки!Сигурен съм, че всеки е дал най-доброто от себе си, за да може този, който ще си купи автомобила да се изкефи на макс за отделените пари.А вие си пишете глупости!Не харесвам Тойота, но в този случай, в който имаме обмяна на опит и технологии, дали според вас инженерите не са направили супер автомобил, а?
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Честно казано не зная каква далавера имат от Тойота, че се занимават с тези немски некадърници. Колата естествено, че няма да се продава добре, защото никой не иска нещо, което е пипано от некаъдърна немска каска. Нееднократно се е доказало, че в японските проекти намесили се някой друг те винаги са неуспешни. В случая не само външната намеса ще окаже влияние, но и цената. Няма как на висока цена да се продава Тойота. Това не е премиум марка. Ако някой е готов на висока цена има Лексус!
  • #5
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Хех, БМВ едва ли някога ще направят двигател като 2JZ, така че не се напъвайте толкова да демонстрирате умствена ограниченост..Тоя проект ще бъде пълен провал точно защото не е разработен от Тойота. А дали БМВ могат по-добре от Тойота да правят спортни коли - все още няма БМВ което да да се мери с Lexus LFA, така че отговора е ясен.
  • #4
    gabron ( преди 6 години )
    Я Z4-ка с емблема на тойота.... интересно...
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво на БМВ.Добре, че е БМВ и тия да видят спортна, скъпа кола.
fallback
Последни