fallback

BMW продължава да електрифицира китайските градове

Компанията ще инсталира над 80 000 нови зарядни точки

През 2018 година BMW планира драстично да засили участието си в изграждането на инфраструктурата за електромобили в Китай и компанията ще инсталира над 80 000 обществени точки за зареждане. Става въпрос за станции за обикновено зареждане (AC), които ще бъдат разположени в над 10 града в Китай, като сред тях са столицата Пекин и Шанхай. От компанията обявиха, че първите две години или 1680 зарядни часа работа на всяка станция, ще са безплатни. Изграждането на инфраструктура за зареждане на електромобилите в Китай вече набира сериозна скорост, след като властите наложиха успешни мерки за поощряване на екологичните возила на най-големия пазар за нови коли в света. Продажбите на електромобилите и хибридите започнаха бързо да се увеличават, но се оказа, че сега зарядните станции недостигат, при това с много. BMW обяви, че до края на 2017 година компанията е инсталирала над 65 000 зарядни точки в Китай в над 90 града, като работи с 4 от основните оператори на тези мрежи. В момента в Китай се намира най-голямата обществена мрежа зарядни точки – почти 214 000 обществени, а частните са почти 232 000.

Тагове: bmw
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само дето на една бензиностанция могат да минат 100 коли за времето за зареждане на бавна електростанция по-добре една станция 150КВТ вместо 20 бавни по няколко КВТ
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Германия има 14800 бензиностанции и 7200 електростанции.Изобщо не са малко електростанциите в Германия.Плановете са за изграждане на още толкова до 3 години което ще рече че броят им със бензиностанциите ще се изравни.Със тези темпове на строеж скоро и ще задминат броя на бензиностанциите което е целта.Има и много поощрения за покупка на електромобил които достигат до 5000 евро.има безплатно паркиране в големите градове за ел коли.Стимули да искаш.
  • #2
    K ( преди 6 години )
    Ако с такова темпо електрифицират и Германските градове, по-лесно ще продават ел. автомобили. Вместо това се оплакват, че нямали печалба от такива коли. Тая статия от днес тук в този сайт, дето ги обвиняват в умишлено забавяне производството на такива коли май ще се окаже вярна.
  • #1
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Китайците се електрифицират яко, сигурно и танковете им са на ток. Изкупуват всички рафинерии и сонди, минират ги и ги пълнят с китайски рамбовци по едни 100 000 една рафинерия ще побере. Ако изгубят контрол - взривяват всичко, от изток с ел. танковете и мобилни зарядни...Учете китайски!
fallback
Последни