IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda CX-3 получи по-мощен двигател

Японците сложиха и по-качествени материали в салона на фейслифта

Mazda CX-3 получи по-мощен двигател

Въпреки че японската компания Mazda обнови кросоувъра CX-3 през миналата година, на автомобилния салон в Ню Йорк дебютира леко усъвършенствана версия на модела. Той вече е малко по-мощен, по-екологичен и по-комфортен.

Mazda CX-3 получи по-мощен двигател

Фейслифтът на Mazda CX-3 е оборудван със същия 4-цилиндров бензинов двигател Skyactiv-G с обем от 2 литра, но мощността му е увеличена с 2 конски сили - от 146 до 148. Заедно с това максималният въртящ момент е вече 201 Нм срещу 198 Нм досега.

Mazda CX-3 получи по-мощен двигател

По думите на представителите на бранда, заедно с лекото увеличение на мощността двигателят изразходва по-малко гориво. За съжаление, компанията не разкри конкретни цифри. В компактния кросоувър също така леко е променен дизайна на екстериора, като например това, че ламелите на радиаторната решетка вече не са отделни, а са групирани по две.

Mazda CX-3 получи по-мощен двигател

Най-сериозни изменения има в салона на обновената Mazda CX-3, който вече може да се похвали с по-качествени материали. Все още не се знае колко ще струва фейслифтът на модела, но кросоувърът трябва да се появи на световните пазари до края на есента.

Снимки: Mazda
 

Тагове: mazda cx-3
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 112 ( преди 6 години )
    Ейй такива фантазии като прочета и ми ми ида да.... 10 карал и само консумативи!! Абе на кой ги говориш тия бе , сигурно за 10год си минал 10-20хил км. Тия приказки пред блока на биричка с картофки!!! Типично за българина, няма как да признае че се набутал, и винаги неговото е най хубаво. Айде пътувай ..... повече от 1000-2000км/год и пак ми говори врели некипели.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не е фейслифт. Пренастройването на двигателя е направено с цел покриване на Евростандартите.
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Отг: 112 ( преди 6 години )
    Изобщо не съм изненадан. А 2-рото поколение Мазда 3 ( 2009 - 2013 ) е най-надежната кола в класа си. Преди някой да тръгне да спори, да провери. Има мого информация в нета от различни източници.
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Вероятно е ревизиран двигателя. Мазда са много надеждни автомобили. Карам вече 10 години 3-ка и до сега в сервиз не е влизала освен за консумативи (Масла филтри течности накладки). Изключително съм доволен от марката.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ... и важните 3 Nm отгоре...А за по-качествените материали, определено трябва да се работи в тази насока
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Мистър Уейн ( преди 6 години )
    Най-после! Откога чакам да вдигнат мощността, за да си го купя :)
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    аууу ( преди 6 години )
    Eй това е фейслифт !! Цели 2 коня увеличение на мощността!!!