fallback

Mercedes се извини на китайския народ

Германската компания пострада заради безобиден цитат от Далай Лама

Германският гигант Mercedes-Benz бе принуден да се извини официално на китайския народ за това, че използва цитат от Далай Лама в свой пост в Instagram.  В акаунта на марката в понеделник се появи цитат от тибетския духовен лидер, който гласи "Гледай на ситуациите от различни ъгли, защото това ще те направи по-отворен". Безобидното уж изречение обаче предизвика светкавичната реакция на хиляди китайци. Далай Лама, който се ползва с подчертани симпатии в почти всички други страни по света, в Китай е смятан за опасен сепаратист. Духовникът избяга от Тибет в Индия през 1959, след като организираното въстание срещу китайската власт в родината му се провали. Оттогава Далай Лама живее в изгнание, като междувременно получи Нобеловата награда за мир. "Ще предприемем стъпки да задълбочим нашето разбиране на китайската култура и китайските ценности, като това се отнася и за международния ни екип, за да гарантираме, че подобно нещо няма да се случи повторно", се казва в изявлението на Daimler, компанията-майка на Mercedes. В последното десетилетие Китай се превърна в най-големия автомобилен пазар в света и е ключов за компании като Mercedes. В същото време властите в Пекин са все по-склонни да наказват западните фирми за някои дребни нетактичности. Преди месец например на санкции бяха подложени текстилният гигант Zara и авиокомпанията Delta, само защото в системите за търсене на сайтовете си са посочили Тайван като отделна държава.  

Тагове: mercedes-benz
fallback
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    ас изкам да карам мерседес ес като порасна заштото е наи добрата кола ама мама и тати ми касаха че треба да наблегам на учението парво и после на мерседес но ас мисла че сам достатачно умен да карам мерседес
  • #7
    Русия ( преди 6 години )
    Така са решили така са го писали,няма лошо.Западняците нали са много "свободни" и си държат на мнението, не се извинявай и отпиши 50х Ес класи по-малко тая година още 500х от другите модели.
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Немците са готови и *** да правят, на който китаец трябва, само и само да продават на техния пазар, че иначе фалират до 2-3 години.
  • #5
    zoom in ( преди 6 години )
    Преди месец и една авиокомпания го отнесе понеже в падащо меню с дестинации имаше Тайван ?!?Ако до скоро сме се дразнили на двойния стандарт на САЩ като световен хегемон, стойте и гледайте, какво ще е Китай, който е управляван от комунистическа партия.Разбирам ги Мерцедес, кинтите са всичко, ама сега, ако съм на цялото хипстърско войнство и свободни хора, ще ги съсипя за това че са си дали задните части на ККП.
  • #4
    Лалай Мама ( преди 6 години )
    Тоя *** е пропагандна пионка. Прави са китайците да не го обичат.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Преди месец например на санкции бяха подложени текстилният гигант Zara и авиокомпанията Delta, само защото в системите за търсене на сайтовете си са посочили Тайван като отделна държава. АМи то Тайван Е отделна държава.Явно комунистчетата са доста нагли и тесногръди човечета.
  • #2
    GTE ( преди 6 години )
    Заради тлъстите пачки са готови да лицемерстват.
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Язък за успешнаа минала година. Тая май няма да им се очертае толкова успешна.
fallback
Последни