IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новият Ram 1500

Освен 3,6-литров V6 двигател пикапът е получил и хибридна система

Ето го новият Ram 1500

Новото четвърто поколение на Dodge Ram бе показано на автомобилното изложение в Детройт. Пикапът прави впечатление както с променения си дизайн, така и с редица технически новости.

Ето го новият 2019 Ram 1500

Новият Ram, моделна година 2019, е по-лек със 102 кг от предшественика си. Каросерията е по-здрава, което от своя страна води до намален разход на гориво. Монтирани са и специални аеродинамични елементи, активиращи се чрез електрическа система. За олекотяването на пикапа са използвани и повече алуминиеви компоненти в задния капак, двигателя, окачването, както и в някои предавателни елементи.

Под предния капак на новият модел е разположен с 3,6- литров Pentastar V6 двигател, генериращ 305 к.с. и 365 Нм въртящ момент. Като допълнителна опция ще се предлага и 5.7- литров Hemi V8 с мощност от 395 к.с. и 556 Нм въртящ момент.

По-съществената новост при машината е наличието на нова 48-волтова хибридна система eTorque, като нейната батерия може да се захранва допълнително, когато се задействат спирачките. И за двата двигателя пък е налична само една скоростна кутия- 8-степенна автоматична.

Ето го новият Ram 1500

Отвътре пикапът е с по-широк от предшественика си, като тапицерията ще се предлага в 6 различни конфигурации. Освен нея Ram ще се предлага и 12-инчов дисплей, чрез който инфотеймънт-системата Laramie Longhorn позволява използването на навигация, Android Auto, Apple CarPlay, както и едновременна работа на няколко приложения, разделени отделно на дисплея. Други налични екстри са регулируем волан, USB порт, както и дървена облицовка на някои от детайлите.

Обновеният пикап ще се предлага и с подобрена Offroad версия 4x4, която съчетава 33-инчови гуми Goodyear Wrangler DuraTrac, повдигнато окачване, включващо Bilstein амортисори, както и заключващ се заден диференциал. Независимо дали автомобилът е оборудван с пакета, той ще може да тегли товар с тегло до 5737 кг.

Клиентите ще могат да избират също измежду 15 различни цвята за екстериора, както и 15 вида джанти. Очаква се тепърва цените да бъдат определени.

Снимки: Dodge

Тагове: dodge ram 1500 etorque
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хубава колица, но тез тесни гуми са абсолютно нефункционални за приложението му. Натовари 6 прасета, излез на черния път и си до там!!!
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    КилометражЪТ и оборотомерЪТ имат толкова общо с голф 6, колкото фолксваген копира крайслер в поствянето на къпхолдъри в колите. Освен това, абсолютно правдоподобно ми изглежда, еталонЪТ за създаването на този автомобил да е бил голф 6
  • #5
    1 rate up comment 8 rate down comment
    хаха ( преди 6 години )
    километража и оборотомера копирани от Голф 6...и който и елемент да погледна ми мирише на друга кола, например оня телевизор в средата е като Тесла S
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Дошкоо... ( преди 6 години )
    Дошеее къ де си беее,.... виж дизел дизел....мирише лиииии...саждичкиии ,Дошееее, такова де Пенооооо, ох...Фактееееее.... Смърди на сажди бе слепоци.....хайде да се изходите че ви е време.... аха...забравихме,...комплексите са само срещу ВАГ...
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отвътре е доста ефектен.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    6.4 двигателя тука
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бавно се очертава,като добър претендент.Уникален.