IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Euro NCAP изпита още шест нови модели

Европейската организация Euro NCAP публикува резултатите от най-новите краш-тестове за нови автомобили.

Euro NCAP изпита още шест нови модели
На изпитание са били подложени шест модела от 2007 г. - Daihatsu Materia, Mazda2, Honda Civic, седана на Mecedes Benz C-Class, Renault Laguna и Volvo V70. 


Интересно е, че всички европейски модели плюс Mazda2, са получили максималните пет звездички от тестовете за защита на възрастните пътници. Daihatsu и Honda са получили по четири звездички за своите модели. 

При безопасността на децата в автомобила Daihatsu Materia и Mecedes Benz C-Class са получили по три от пет възможни звездички, останалите изпитани модели са с по четири звездички в тази категория. Най-добре защитава пешеходците Honda Civic, получила три от четири възможни звездички, останалите модели са с по две звездички в тази категория. 

Любопитно е, че Mazda2 и Volvo V70 са минали през теста два пъти. При първите опити при тях са се появили проблеми с въздушните възглавници. При японския хечбек е имало незначително забавяне при отварянето на предните въздушни възглавници, а при шведския модел на страничните. Така се е наложило при Mazda да се усъвършенства софтуеъра за това оборудване, като от фирмата са обещали да го заменят и при всички клиенти вече закупили модела със стария софтуеър. 

Renault Laguna е бил на път да спечели рекорден брой точки от теста, но при страничния удар се е отворила задната врата на автомобила, което е довело до наказателни точки.
0 от 500