fallback

Властите в Китай забраниха 553 модела

Сред тях има автомобили на Audi и Mercedes-Benz

Властите в Китай забраниха производството на общо 553 модела на различни автомобилни производители. Причината е, че те не отговарят на съвременните екологични норми и изразходват твърде много гориво, обяви представител на Китайския център за автомобилни технологии (China Vehicle Technology Service Center), цитиран от Bloomberg.Генералният секретар на Китайската асоциация на производителите на пътнически автомобили Чуи Донгшу потвърди забраната, като каза, че това е „малък процент от колите, произвеждани на местния пазар”. Известно е, че под забрана попадат модели като Audi Q3, Mercedes-Benz C-Class и Chevrolet Cruze.Действията на властите са част от план, според който през 2030 г. в страната ще бъде забранена продажбана на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Очакванията са дотогава около 40% от превозните средства в Китай да бъдат хибриди, електромобили и машини на водород.През 2017 г. в страната са продадени 490 750 екологични транспортни средства. Най-популярното сред тях е електрическият кросоувър BAIC EC-Series, чийто резултат е 64 910 продажби.Снимка: Motor 

Тагове:
fallback
  • #11
    До: Факт ( преди 6 години )
    В ред ли си или просто нивото ти е такова и така си пишеш? Ако не можеш да видиш по-далече от носа си по-добре не коментирай останалото по-далече от него! Едно време белият човек какво е управлявал е историческа тема. В настоящето и бъдещето е важно кой ще управлява. Осъзнаваш ли го? Осъзнаваш ли, че в момента най-могъщата производствена мощност в света е Китай. Икономическа също, а скоро и военна. Сещаш ли се какво значи това? Китай изкупуват масово западни стратегически отрасли?
  • #10
    Факт ( преди 6 години )
    Анонимния по долу па има фетиш да е роб на дръпнати.Кво да ютаиш извратен свят настана.Едно време белият човек ги управляваше сега мечтае да е роб тва българина де той е свикнал да е роб дори на турците.В америка не мислят така те си имат достатъчно бази в Япония и се възползват от жените имЗакривай беге робите!
  • #9
    Чърчил ( преди 6 години )
    Немските тумори Мерцедес хАуди и бмв трябва да се закрият а върху централите им да се засеят картофи
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ми най голямия потребител са. ФВ е половината техен, орязали са японците, лансират тяхното си, борят се със сериозно замърсяване - кой може да им оспори? Скоро и в Индия ще е така. А са огромни пазари. Скоро еврогеюците ше са им роби, соок.
  • #7
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Това са милиони бройки коли. Тлъсто парче от пая, който изсмуква сили от световните производители и като тръгнат да фалират, оп..некой китаец ги купил. Трябва да почна да уча китайски, за внуците ще е станал единствен официален. Как ще се разбираме?
  • #6
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Хм.. най-масовите модели. Защо да изтичат пари към света, след като могат да си седят дома! Кой ще запълни дупката - китакските електрички. Така се прави! Електрифицираш автопарка и си на далавере на всичкото отгоре. Сметката я плащат Бенц, VW и компания..
  • #5
    До none ( преди 6 години )
    Айде бе, многознайко! Тези 3 са ясни, ама останалите 530 да не се окажат всички японски и корейски бараки с двигатели от началото *** 90- години!
  • #4
    Русия ( преди 6 години )
    Тука няма такива проблеми.
  • #3
    none ( преди 6 години )
    Пише че пълният списък не е известен но със сигурност са забранени модели на следните марки: Chevrolet, Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi and BMW (вероятно не всичките им модели).
  • #2
    пена ( преди 6 години )
    И китайците не се връзват на наглите швабски лъжи за "чисти" дизели
fallback
Последни