fallback

Жена едва не загина, след като сипа бензин, където не трябва

Англичанката обърка отвора на резервоара с този на въздухозаборника

Собственичка на Smart се размина със смъртта, след като на бензиностанция във Великобритания наля бензин във въздухозаборника на своя автомобил, а не в гърлото на резервоара, съобщава The Telegrapgh.54-годишната Джули Никъл е собственичка на Smart Fortwo Pulse, произведен през 2005 г. Отляво на каросерията на компактния модел е поставен кръгъл въздухозаборник, който е прикрит с пластмасова част. През него въздухът достига до мотора.Отворът за резервоара е от дясната страна на компактната кола...На същото това място, но в дясната част на автомобила е поставена капачката на гърловината на резервоара. Именно това е объркала жената, която вместо е наляла бензина във въздухозаборника.....а този на въздухозаборника е отдясно.Веднага след стартирането на двигателя, се е стигнало до взрив и колата се е запалила. Жената е била спасена от преминаващ наблизо мъж – Брайън Търнър, който успяа да я измъкне от пламъците. Самият той е получил изгаряния по ръката и шията. Пристигналите бързо екипи на пожарната успяват да загасят колата, преди да бъдат нанесени сериозни поражения заради безиностанцията, на която се е случил инцидента.Снимки: Smart 

Тагове: smart
fallback
  • #13
    бъчваря ( преди 6 години )
    Е те затова карайте нов Форд, че там няма как да наврете погрешния пистолет в грешната дупка. Май Форд и до днес са единствения производител, дето предпазва от наливане на грешното гориво. Макар че в статията става въпрос за друга грешка, то е добре да се сетим и за милионите нещастници, сипали нафта вместо бензин или обратното. И още нещо позитивно от Форд - хубави пластмасови ограничители при отворена врата, а не грозни еърбъмпи като тия на Ситроен.
  • #12
    Гост ( преди 6 години )
    След заглавието и първото изречение бих казал 100 % грешка на горката женица. Накрая на материала променям драстично гледната си точка: 90 % сгрешен дизайн, 10 % субективна грешка.
  • #11
    до:Ммм ( преди 6 години )
    Много мислиш, но май няма с какво!По-добре наблегни на четенето!Това, което мислиш в случая не е изобщо вярно и е голяма тАпотия. Изобщо няма подобно нещо и няма никаква връзка от коя страна на таблото е.
  • #10
    Ммм ( преди 6 години )
    Мисля,че при автомобилите е направено от която страна на арматурното табло където са уредите за показания ти е бензинопоказателя т.е. ляво/дясно ти указва посоката на гърловината за резервуара за зареждане.Ама то трябва и да се мисли,а не само да се върти геврека.
  • #9
    До ДР ( преди 6 години )
    При недоразумението Смарт няма индикация. Не е нормално к0чината, която караш да има 2 едни и същи места подобни на капачка за резервоар. Това е абсолютна инженерна мал0умщина. Типично по немски. Даже и не си го оправиха, въпреки многото подобни случаи. Има дори и видеота по въпроса.Ако е твоя колата ще знаеш, но ако ти се наложи чужда или под наем да караш и зареждаш? Поне капачката за е бяха сложили он ляво. Слизаш,виждаш,отваряш и наливаш.А сега слизаш и първото което виждаш е грешното.
  • #8
    До ДР ( преди 6 години )
    Принципно си прав. Ама в момента карам масов модел на масова марка и гадината няма индикация нито на таблото, нито на бутона за отваряне на резервоара. Умни инженери!
  • #7
    Русия ( преди 6 години )
    Статията е писана от тая дето е сипвала.
  • #6
    ДР ( преди 6 години )
    Обикновенно на таблото има "стрелка"до индикатора за горивото, която показва от ляво или от дясно е капачката за резервоара.***.wikihow.com/images/thumb/e/e2/Know-Which-Side-of-the-Car-the-Gas-Tank-Is-Located-Step-3.jpg/aid4000782-v4-728px-Know-Which-Side-of-the-Car-the-Gas-Tank-Is-Located-Step-3.jpg
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    https://***.vbox7.com/play:58e28b877e клипчето, по което, явно е правен материала. Ама видеото е майтап
  • #4
    д-р Исня ( преди 6 години )
    "Отворът за резервоара е от дясната страна на компактната кола..""...а този на въздухозаборника е отдясно."Следователно жената нищо не е сбъркала. Те са си на едно и също място.
fallback
Последни