fallback

Батериите на електромобилите на BMW ще служат 15 години

Новите акумулатори на баварците ще бъдат лесни за рециклиране

Батериите за електромобилите и plug-in хибридните модели на BMW ще имат срок на годност поне 15 години, а дори и повече. Това обяви ръководителят на подразделението за акумулатори в концeрна Андреас Рейт, цитиран от издаието Caradvice.Според Рейт, всички бъдещи електрически модели на BMW ще бъдат със същия срок на служба на собствениците си, какъвто имат и автомобилите с двигатели с вътрешно горене. В случая компанията използва едни и същи спецификации за качество, независимо от задвижването.Инженерът допълни, че след 15 години използване капацитетът батериите ще намалее с 20-30%, но въпреки това силовият агрегат на автомобилите ще продължи да работи. Рейт отбеляза, че досега в BMW не е получен нито един сигнал за рано дефектирал акумулатор на електрически или хибриден модел.Топ-мениджър разкри още, че рециклирането на литиево-йонните батерии няма да бъде проблем, защото те имат огромен потенциал за вторично ползване и преработка. BMW вече отвори в завода си в Лайпциг „ферма за акумулатори”, която представлява супербатерия. Тя е сглобена от вече използвани или нови батерии.Снимка: BMW

Тагове: bmw
fallback
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще, ще ....
  • #5
    Факт! ( преди 6 години )
    Да де ама докато Нисан и РЕНО го имат сега Бавар ще го имат.Като руските конструктори са американците имат Ф22 от 20 години ама руснаците ЩЕ имат фърчило 5-то поколение след 100 години.Немците са същите изостанали технологично пияници но за разлика от руснаците които пият водка тия се напиват и от бира на октоберфеста!
  • #4
    Бавар ( преди 6 години )
    Хвалят се с нещо, което всъщност е очаквано.При всички останали - Tesla, Nissan Leaf и други, батериите изкарват над 200 хил., та би било чудно и срамно, ако при BMW не е така.
  • #3
    Дори повече ( преди 6 години )
    Още 2014-та експертът по батерии на BMW Свен Бауер каза в интервю, че най-добрите по онова време батерии са в BMW i3 никел-кобалт-манганови клетки със солидна сърцевина. Конструирани са за 20 години живот. И това е доказано от проведените им тестове.http://***/1u7hWEhА за Тинтирито - остави го тоя суяк! Аз му предложих да го заключа в гаража с работещо 1.9 TDI - не му стиска... Нека си бръщолеви глупости да прави вятър щом го радва.
  • #2
    Jimo ( преди 6 години )
    Какво Ще е само може да се гадае,всички тези приказки,ако след 15г станат реалност тогава Ще пишем тук
  • #1
    Минтирит ( преди 6 години )
    Къде е сега тинтири-минтири да ни обясни как само след две години трябва да се сменят батериите на електромобилите, Как като ги свалиш от електромобила трябва да ги заровиш в земята и ще замърсяват подпочвените води. Как няма да има електромобили втора употреба, защото за нищо няма да стават. Този път дори сектантът Илон Мъск не е замесен.
fallback
Последни