fallback

Електрически автобус измина 1800 км. с едно зареждане (ВИДЕО)

Моделът на американците от Proterra подобри световния рекорд със 142 км.

Американския производител на електрически автобуси Proterra постави световен рекорд по продължителност на пробега. Моделът Catalist E2 измина само с едно зареждане разстоянието от 1772 км., похвалиха се от компанията. Досегашното най-добро постижение също бе на модел на Proterra – 1631,5 км. То бе поставено от по-малкия и съответно по-лек автобус EV 46. Новият рекордьор catalyst E2 е с дължина 12 метра, като има 40 места и електромотор с 300 к.с. В зависимост от модификацията комплектът батерии е с капацитет от 440 до 660 к.с. Пробегът на електробуса варира межзу 404 и 560 км, а максималната скорост е 105 км/ч. Блокът акумулатори се нуждае от 5 часа за пълно зареждане от 120-киловатова станция. За поставяне на рекорда е използана версията с най-мощни батерии – 660 кВт., а пробегът е бил направен на изпитателния пробег в град Ню Карлай, щата Индиана. По-рано автобуси на Proterra записаха още няколко световни рекорда. Версията с 440-киловатови батерии измина 970,5 км с едно зареждане, а модел с 257-киловатови – 415 км.

Тагове: proterra
fallback
  • #5
    Русия ( преди 6 години )
    Автобусите са идеалното начало за масовата електрификация.
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами електричката автобус няма и СК, няма ремъци, няма смени на масла и филтри, дискове и накладки се сменят 3 пъти по-рядко заради регенеративното спиране и още и още неща, които са плюс за електр3чката. Да не говорим за ремонтите и цените на обслужвине които в пъти са по малки при ел.буса. А разхода на гориво и той не е никак малък.30-40/100. Смятайте за каква икономия говорим. А и да не забравяме нулевите емисии и липсата на вибрации и тракане. Дано скори въведат само ел.автобуси.
  • #3
    Този ( преди 6 години )
    Вече доста анализятори заявиха че след 7-8 години електромобилите ще се изравнят по цена с конвенционалните
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Приятелю , редактора от къде да ги знае тези неща , даже ги е писал и в к.с. ХЕ ХЕА относно автобуса....Браво надявам се да имат големи продажби
  • #1
    тираджия ( преди 6 години )
    нека американците и летящ автобус да направят, ама не са променяли дизайна от 1988 година
fallback
Последни