fallback

Audi произведе хиляди коли с еднакъв VIN-код

Прокуратурата в Бавария започна ново разследване срещу производителя

Компанията Audi се оказа в центъра нов скандал, след като следствените органи в Германия установиха, че е произвела голям брой автомобили с еднакви идентификационни номера (VIN-кодове). Всички машини са изпратени в Азия, съобщава изданието Handesblatt.Прокуратурата в Бавария е откпила документи, според които Audi е поставяла един и същ уникален VIN-код на няколко автомобила. Засега няма официално потвърждение от страна на разследващите, но според информациите това се е случило с няколко хиляди машини, изпратени на пазарите в Китай, Южна Корея и Япония.Измамата е била разкрита случайно. По време на разследването на скандала с манипулираните дизелови двигатели, представителите на прокуратурата са преглеждали документите на 24 000 автообила Audi A7 и A8, оборудвани с проблемните мотори. Следователите установили, че част от колите са с еднакви идентификационни номера, но не могат да обяснят причината за това.От прес-службата на компанията заявиха, че нямат информация за каквито и да е манипулацаии с VIN-кодове. Предполага се, че по този начин в Audi са се опитали да намалят бройката на автомобилите, на които им предстои да бъдат изтеглени в сервизите за препрограмиране на софтуера на моторите. Колите се привикват в сервизите именно по VIN-номера, който трябва да бъде уникален за всяка машина.Идентификационния код съдържа 17 цифри и букви, като се поставя на автомобила още в процеса на производство. В страните от ЕС неговото повтаряне е забранено за 30 години от сглобяването на колата. Благодарение на кода превозното средство може да бъде пререгистрирано, както и да се проверява неговата застрахователна и сервизна история.Снимка: Audi 

Тагове: audi
fallback
  • #31
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дачия - Рено ги купиха, не VW.
  • #30
    Георги ( преди 6 години )
    Ало, каква е тази простотия, айде някой да ми обясни как ще регистрираш две коли с еднакъв номер във Фленсбург. Кой знае се какво наистина е станало, ама форумните експерти, карали коли все над 100 000лв веднага знаят всичко и затвориха всички заводи на Ауди. BTW карам BMW.
  • #29
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не били Мицубиши! А защо Фолксваген ги купиха бе Варна....защото бяха цъфнали? Бегай да спинкаш.
  • #28
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те не са Митсубиши да фалират. Спокойно не се напъвайте толкова, Ауди са световна марка, не е марка на бедните. Сещате се за статията тук "Какво карат бедните" - само легени Японски. Апък жълтия прекалил с лепилото май, сам си пише сам си отговаря. Ела ми във Варна да те "видя" как си, жълт.
  • #27
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре бе ВАГ-гиналний, казвеш, че не е това, коуто си мислим и едва ли не ще искараш, че без да искат са се объркали. Представяш ли си какво объркване е станало? Даже и машините и софтуера се е объркал. Бас държа, че няма софт който да слага един и същи ВИН без някой умишлено да му го е задал.Гледам, че си навътре в нещата и ще ни обясниш на нас "невежите" за какво са го направили. Какво са целели с толкова много коли с един индефикационен номер?
  • #26
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те и за софтуера няма кащ да са знаели, че ще ги хванат - но ги хванаха! Та явно нямат скруполи да лъжат.
  • #25
    кубик007 ( преди 6 години )
    понеже продават много, да не се забелязва от компетицията, да си мислат че всичко е в норма.
  • #24
    Анонимен ( преди 6 години )
    Статията е пълна глупост - няма как Audi предварително да са знаели, че ще изтеглят коли за ъпдейт, че да ги произведат с еднакъв VIN.А тези които са произведени след скандала със сигурност не се нуждаят от update.Мислете малко!
  • #23
    до: Владо ( преди 6 години )
    Не се коси.ВАГ-инала във форума е само един. Няма други фенова на селската марка ВАГ тук. Умствено е ограничено детето, има ментални проблеми и ме съмнява, че е на кофти др0га. Може и лепиларче да е. По писаниците на такъв прилича. Та него явно в Тойота са го правили и после пак в такава кола са го 0нождали и поради тази причина японската марка му е влязла толкова навътре чак до сливиците.Бедна и нещастна душица е! Преди време го подигравах, но сега го съжалявам само.
  • #22
    Владо ( преди 6 години )
    Все на Тойота ви е в устата...Какво я намесвате постоянно?!За разлика от ВАГ, когато имат проблем се казва, и се реагира подобаващо.А не се лъже и извърта до последно.Сега немците са се о*кали до шия, и пак се намират заблудени да ги защитават!То бива фенщина, ама поне капчица реализъм проявете, бе!
fallback
Последни