fallback

САЩ намери къде да продава нежеланите дизелови „Голфове”

В Украйна бе пласирана една партида VW Golf SportWagen, очаква се втора

След избухването на скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, в САЩ остана голям брой непродадени автомобили. Те вече са нежелани от местните клиенти и дилърите на марката започнаха да търсят начини за се отърват от тях, дори това да бъде на загуба.Изданието Autoreview съобщава, че преди месец в Украйна е пристигнала партида от модела Volkswagen Golf SportWagen с дизелов мотор с мощност 150 к.с. и роботизирана скоростна кутия, която е изкупена незабавно. Колите са произведени още през 2016 г. и отговарят на американските стандарти (в Европа моделът се продава като Golf Variant).Базовата версия на модела е била разпродадена за 18 000 долара, като тя включва 8 въздушни възглавници, камера за заден ход, система за безключов достъп и алумуниеви джанти. По-скъпият вариант струва 22 000 долара, като клиентът получава още панорамен покрив, голям екран на мултимедийната система, адаптивен круиз-контрол, 18-цолови джанти и аудиосистема Fender.Любопитното е, че двигателят 2,0 TDI не е от серията ЕА189, заради който избухна скандала в Щатите, а е по-съвременният ЕА288. От Volkswagen вече отрекоха, че този агрегат разполага със заблуждаващия софтуер. В случая моторът е комбиниран с 6-степенна DSG-трансмисия и задвижване към предните колела.В САЩ моделът статира от 21 580 долара, което означава, че Volkswagen го е продал на загуба. В същото време украинците са много доволни от сделката, тъй като за 18 000 долара в страната се предлага европейската версия на Golf, но като хечбек с 1,0-литров мотор с 3 цилиндъра (мощност 85 к.с.) и много бедно оборудване.Първата партида от автомобили е наброявала 600 бройки, а втората, която пристига на 1 септември е от 2000 комбита. Очаква се те също да бъдат изкупени незабавно, което подсказва, че това няма да бъде последната доставка от Америка.Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
fallback
  • #18
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ултрамодерните немски дизели скоро ще бъдат продавани в Африка на безценица.
  • #17
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тук става въпрос за коли.Не спорете за неща, които не разбирате.По темата:Този Голф е страхотен!Двигателя му е от Фиат и е адски икономичен и здрав.Стъпка напред за Фолксваген в сравнение с времето когато ползваха собствени дизели и предизвикаха Дизелгейт.
  • #16
    Анонимен ( преди 6 години )
    А случайно знаеш ли, че точно тези хохли от тази тезитория за се били на страната на германците през ВСВ?Случайно знам.Братския руски голодомор явно не им е харесал колкото на Сталин и останалите алкохолици.
  • #15
    Анонимен ( преди 6 години )
    В момента същите *** ги ползват, като пушечно месо срещу тези, които им създадоха държавата, а именно руснаците. Дойдоха хАмериканците, направиха преврат и сега управляват тази територия чрез машите си. С Тръмп обаче удариха нещо на камък. Заряза ги, както и европейските им приятели ги изоставиха, защото имат с много други неща да оправят в *** ЕС, която създадоха.
  • #14
    Alex ( преди 6 години )
    За 31 000 лева и аз бих купил VW Golf Variant 2.0 TDI 150 h.p. нов
  • #13
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма по-проста сбирщина от хохлите!Абе когато бяха под руско робство бяха братушки пък сега като не искат да мизеруват в руското блато станаха хохли.
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    То и в България има най-много продадени чисто нови S класи на глава от населението, но не съм видял да сме цъфнали и вързали...Ти не си видял ама България вече е в топ 3 в света по износ на 10 продукта
  • #11
    Efes ( преди 6 години )
    Къде са? Чакам ги! 18000 usd ги давам веднага!
  • #10
    Гост ( преди 6 години )
    Човеците сме и емоционални същества, та по тази причина не иде да кажа на преждеписалите: оставете емоцията настрана. Здравият смисъл подсказва, че тази кола на тази цена е една добра сделка. Като знаем ценовите разлики САЩ/Европа, тези коли биха могли да се реализират и в ЕС, но не са пожелали! Само маркетинг?! или и още нещо?!Без криене, не съм фен на VW, но и предразсъдъци нямам, бих карал примерно Голф+, че в друг няма да се събера, но само нов и само на тази цена. От дилъра - никога!
  • #9
    Achtung ( преди 6 години )
    В Украйна за миналата година са продадени 65 000 нови коли на 50 милиона население, в Русия 1 425 хиляди при 140 милиона население.
fallback
Последни