fallback

Германия разследва Ford за измама с дизелите

Компанията отрече да е използвала нелегален софтуер, ще сътрудничи на властите

Ford оказва пълно съдействие на германските власти, обяви официално компанията. Ден преди това списание WirtschaftsWoche разкри, че агенцията за автомобилно сертифициране КВА проверява компанията по подозрение в използване на измамен софтуер, сходен с този на VW в скандала Дизелгейт. От Ford настояват, че нито един техен модел не е бил оборудван с подобно устройство, но потвърждават, че са получили запитване от КВА за Mondeo с 2-литровия TCDi двигател. Сигналът до KBA е подаден от германското министерство на транспорта. Според WirtschaftsWoche подозренията възникнали при странно поведение на дизеловия двигател на Ford в емисии за тестове. Проверката е възложена на външен институт, чието име засега не се назовава. "Никакви нелегални прекъсващи устройства не са използвани в системите за обработка на отработилите газове в нашите дизели", настоява шефът на Ford Germany Гунар Херман. Преди седмица VW, Daimler и BMW обявиха кампания за оттегляне на старите си дизелови модели от пазара срещу щедри субсидии за клиентите, напомня Automotive News Europe.  

Тагове: ford mondeo
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    Братле, кво качество кви 5 леа.форд и коза не боледуват, направо мрът, да знаеш.Ако си забелязал и на новите фордове реотаните на задното стъкло са много повече от всички останали коли.Тва е за да не ти замръзнат ръцете зимата като я буташ.Да знаеш.:Д :Д :Д
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всички мънкат за горд, че не били качествени. Така е като няма пари за нов форд
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сто процента всички ни мятат по върбите с разни измами. Но засега май не са намерили такъв софтуер никъде другаде... Тук почти вече почнахме да съжаляваме горкия VAG концерн, че е решил да *** яко и така да има преимущество пред конглокенцията. Дано този скандал всъщност да преобрази компанията, че бяха тръгнали накриво с тия схеми.
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    Go Further било, по - скоро е F - FoundO - OnR - Road,D - Death.
  • #3
    Един ( преди 6 години )
    Вече говорим за чист лов на вещици! Цялата тая простотия е диктувана от електричарското лоби, а *** с малко медийна манипулация са готови за мозъчно промиване. Както е казал и Фена - реалните данни винаги са различни от лабораторните тестове.
  • #2
    FenIX ( преди 6 години )
    Да, няма как човек да не помисли, че става въпрос за ответен удар. Реално надали има някой производител на който данните на хартия да съвпадат с реалността.
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бой сега по янките
fallback
Последни