fallback

Великобритания забранява бензина и дизела през 2040 г.

Още след 3 години властите могат да въведат по-високи данъци на някои автомобили

Великобритания ще забрани продажбата на нови автомобили с бензинови и дизелови двигатели от 2040 г., като плановете предвиждат за 10-годишен период всички коли с такива мотори да бъдат извадени от употреба, обяви министърът на околната среда Майкъл Гоув.Правителството на страната ще предостави на местните власти сумата от 200 млн. паунда, които ще бъдат похарчени за ограничаване на използването на дизелови автомобил в кратки срокове. Целта на проекта не е да се забрани на влизането на такива превозни средства в големите градове, а да се намали като цяло тяхното използване.С решението си да се откаже от използването на автомобили с бензинови и дизелови двигатели Великобритания последва редица други европейски държави, които по-рано обявиха подобни мерки. Според представители на екологични организации обаче, вече е твърде късно и на природата са нанесени сериозни щети.Въпреки това в страната взимат сериозни мерки за намаляване на вредните емисии от автомобилите. Един от проектите предвижда от 2020 г. властите в най-замърсените райони да наложат по-високи данъци на собствениците на превозни средства с дизелови двигатели. Като цяло правителството ще вложи около 800 млн. паунда в безпилотни автомобили, както и в превозни средства с нулеви вредни емисии.Снимка: AutoExpress

Тагове:
fallback
  • #11
    Русия ( преди 6 години )
    МИСЛЕЩ!!! Лондон не е Англия.
  • #10
    мхм ( преди 6 години )
    Кой пък си мисли, че работещият европеец ще налива още 20 години торби с пари за експлоатацията на петролен автомобил, щом на пазара се появят аналози с пробег 300-400 км, с по 10-12 години гаранция на батерията и бързи зарядки по всички бензиностанции? 2025 ще видите за какво иде реч :)2040-та е чиста формалност :)
  • #9
    Русия ( преди 6 години )
    Типична английска гледка на пътя(на снимката).Само скрап.Да бяха се погрижили хората да могат да си купуват по-често чисто нови бензинови коли и сега нямаше да има такава истерия.
  • #8
    проф. Ан ( преди 6 години )
    Тия ако се гласат да експортират милиони бангии към Дупница, ни чака баааси друсането. Лепиларите ще дишат по-таферен окис от тия без противогас!
  • #7
    dw ( преди 6 години )
    до 2040 я камилата, я камиларя...не е съвсем ясно как ще се приложи това за милиони потребители.. нещо недомислено като брексита.. юруш а после опаа то не става така лесно.
  • #6
    Дано! ( преди 6 години )
    Дано!!! Дано им се случи всичко,което сами са си пожелали тези английски ***!
  • #5
    L. ( преди 6 години )
    В случая ситуацията малко е - Внимавай какво си пожелаваш.
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    Глупости!А въздухът кога ще го забранят?
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    През 2040 година Англия Великобритания няма да съществува!Виж - Арабистан, да!Нормално е да забраняват дизела и бензина - все пак ще се придвижват с камили!
  • #2
    Dizo ( преди 6 години )
    Значи да си събирам багажа за Бг,субаруто не го оставям
fallback
Последни