fallback

България с принос за големия скок на продажбите на Lada в Европа

За 6 месеца руският производител записа увеличение с 31,7%

Ръстът на продажбите на руската марка Lada в страните от Европа за първите 6 месеца на 2017 г. продължава да се увеличава, съобщава агенция Автостат. Принос за това има и пазарът в България.Според анализаторите, основна роля за това играе седанът Lada Vesta. За първото полугодие на Стария континент са продадени 2500 бройки от всички модели на Lada, което е с цели 31,7% повече от миналата година. Само за юни са продадени 2568 нови коли, което е ръст с 13,6%. За сравнение, през май бе отчетен спад с 2,6%.Счита се, че причините за увеличението на продажбите се дължио основно на излизането на марката на три нови пазара – Германия, Унгария и България. Колко точно автомобили Lada са продадени у нас, не се съобщава.Специално за европейския пазар Vesta бе сериозно модернизиран. Нейният 1,6-литров бензинов мотор вече отговаря на стандарт Евро-6. Променен е и салонът на автомобила, а в оборудването са включени няколко нови функции. Сред тях са осветление на задните седалки, осветяване на приборния панел и датчик за налягането в гумите.Снимка: AвтоВАЗ 

Тагове: lada vesta
fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    До Никола, Имаш да вземаш! Нито платформата на Ладата е на Рено/Дачия, нито моторите!Заложено е да ползват единствено един мотор от Нисан в цялата гама. Само скоростните кутии, и то не всички, са на Рено.
  • #8
    Никола ( преди 6 години )
    Рено -Нисан са увеличили продажбите , защото ВАЗ е тяхна собственост, а ЛАДА си е Дачия и не виждам никакъв повод за някаква гордост у руснаците , просто още един бранд върху позната техника на Рено .
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    Руснаците са във война със почти всичките си съседи, с тези които не са във война, са им корумпирали политическата система за да изсмукват икономиките им и този съсед сме ние.
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    По-красиви са на вид от Дачия, ако са и също толкова надеждни, въобще не са лоши предложения...
  • #5
    ( преди 6 години )
    .
  • #4
    Д ( преди 6 години )
    За пръв път чуваш руснаци да крадат ресурси, защото разчиташ на историческите си познания от учебника по Родинознание за 4 клас... Върни се около 100-120 години назад във времето и ще видиш, че това, което САЩ днес правят в Близкия изток, е добре познато на руснаците от доста по-ранни времена...
  • #3
    Гаварит Масква ( преди 6 години )
    Виждате другари и другарки, че нашите родни таксиджии са в основата на възхода и просперитета в Съветското автомобилостроене.
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    За пръв път чувам руснаци да грабят ресурси. Виж ти... Това нова опорна точка ли е? Понеже знам една друга страна, която специализира в това...
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това рено ли е?Питам понеже руснаците са зле и просто не умеят да произвеждат.Пиене и грабене на ресурси, това им се отдава.
fallback
Последни