IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG превръща А-Class в „хищник”

Освен доработен мотор хот-хечът ще получи и нова скоростна кутия

Mercedes-AMG превръща А-Class в „хищник”

Бъдещата AMG-версия на Mercedes-Benz A-Class вероятно ще си върне званието „най-мощен хечбек” на планетата. Германският производител работи върху второто поколение на автомобила, който ще получи впечатляващ двигател, съобщава Autocar.

Mercedes-AMG превръща А-Class в „хищник”

Според информацията, проектът за създаване на нов хот-хеч е получил името The Predator (Хищникът). Автомобилът ще запази 2,0-литровия си бензинов турбомотор, който обаче ще бъде значенително модернизиран. Очаква се мощността му да превиши 200 к.с. на литър работен обем, което означава, че с 400 к.с. под капака новият Mercedes-AMG A45 ще бъде най-мощният сериен хечбек в историята на марката.

Моторът ще получи нова глава на блока на цилиндрите, както и специална система на турбината, която ще се комбинира с електрически компресор. Той ще осигурява достатъчен въртящ момент на ниски обороти. Благодарение на това хот-хечът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди (сега това време е 4,2 секунди).

За автомобила е предвидена и нова скоростна кутия с два съединителя, както и преработена система за задвижване на четирите колела с функция за векторизация на въртящия момент.

Вече се знае и друго – в Афалтербах, където е централата на AMG, работят и върху по-достъпна модификация на хот-хеча. Тя ще се казва A32 или A36, като ще получи същия мотор, но с мощност от 300 к.с.

Снимкa: Autocar

Тагове: mercedes-amg a45 amg
0 от 500