fallback

Volkswagen – 5 електромобила до 5 години

Първият от тях ще се появи на пазара през 2019 г.

Компанията Volkswagen разработва цели 5 автомобила, първият от които ще се появи на пазара през 2019 г. Това стана ясно от слайд от презентация на германската марка, публикуван на сайта Groen7.Ако се съди по изображението, петте модела ще се появат на пазара през периода 2019-2022 г. Компанията вече представи предвестници на три от тях – концептуалния хечбек I.D., кросоувъра I.D.Crozz и минивана I.D. Buzz. Предстои да бъдат показани I.D. Lounge и I.D. AEROe, за които се предполага, че ще бъдат по-голям кросоувър и спортно купе. Всички те ще бъдат изградени на платформата MEB.Първи в продажба ще излезе хечбекът Volkswagen I.D (на снимката)., който ще се предлага само на пазара в Европа от 2019 г. Крос-купето I.D.Crozz ще се продава в Китай и Европа, като името му ще бъде сменено на I.D. Cross. Тайнствените I.D. Lounge и I.D. AEROe са предназначени за САЩ и Китай, докато пазарите на минивана I.D. Buzz предстои да бъдат определени.Прототипът на хечбека бе оборудван с електромотор със 168 к.с., докато крос-купето (на снимката) има два такива двигателя, развиващи 305 к.с. Миниванът също е с два мотора с обща мощност 370 к.с. По предварителни данни, електрическите модели на Volkswagen ще изминават до 600 км с едно зареждане.Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d concept
fallback
  • #7
    пена ( преди 6 години )
    Китай прие закон, че ако някой иска да продава коли там, след 2018 ще трябва да продава поне 8% електромобили и швабите се изприщика. Дори Меркел ходи да моли за отсрочка но я отсвириха.Колкото и да ви е неприятно - двигателя с вътрешно гороене е умираща технология!
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Изведнъж фауве се засили да прави електромобили. Защото много са загрижени за екологията ли?"То не, че и вие сте много загрижени за екологията, ама ревете против ДВГ.
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Доверите на американския пазар не знам какво е, но продажбите там растат :)Разбирайте го както искате
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Бг вероятно са нищожно малко. Навън ги има. Веднага след старта на продажбите на Голф Е през 2014та, бе най продавания ел автомобил в Европа, изпреварил Нисан Лийф. Така че се продават определено!
  • #3
    тъй-тъй ( преди 6 години )
    Изведнъж фауве се засили да прави електромобили. Защото много са загрижени за екологията ли? Едва ли. Загрижени са за американския пазар - там доверието в момента е нулево, а продажбите - отрицателни.
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти виждал ли си ги, или просто знаеш че ги продават!!!
  • #1
    100% ( преди 6 години )
    ЩЕ ЩЕ ЩЕ. Всичко в тази фирмичка е в бъдеще време...
fallback
Последни