fallback

Lancer Evo X ще има наследник след 6 години

Този път става въпрос за нов кросоувър на Mitsubishi

Години наред версиите Evo на иначе невзрачния Mitsubishi Lancer бяха една от визитките на японската марка, която обаче наскоро обяви, че след Evo X легендарната серия няма да бъде продължена. Като изключим прототипите за рали „Дакар” на Mitsubishi, почти всички останали спортни успехи на компанията са свързани с рали вариантите на отделните поколения на Lancer Evo. Но сега се появи светлина в тунела – пред австралийското издание Motoring шефът на Mitsubishi Тревър Ман потвърди, че компанията планира наследник на Lancer Evo X, но най-вероятно новият мощен и динамичен модел на японците ще е кросоувър и ще се появи след около 6 години. Ман даде да се разбере, че Mitsubishi, която вече е под контрола на друга японска компания – Nissan, има нужда от разпознаваем топ модел, но все още не е решено какъв точно ще е този автомобил. Mitsubishi спря производството на Lancer Evo X през 2015 година, когато на пазара се появи последната лимитирана серия Final Edition, задвижвана от 2-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор с мощност 303 конски сили. В същото интервю за Motoring Ман намекна и че компанията обмисля завръщане в моторните спортове, откъдето отсъства от почти 10 години, поне що се отнася до световния рали шампионат, където последната WRC версия на Mitsubishi Lancer се оказа неуспешна. Засега обаче Ман само потвърди, че в компанията е било обсъждано стартирането на сериозна моторспорт програма, но няма друга информация къде ще бъде насочена тя. Mitsubishi спечели 4 поредни световни титли в WRC през втората половина на 90-те години с финландската легенда Томи Макинен, а другите големи успехи на компанията са свързани с поредицата победи в рали „Дакар”, извоювани от няколко поколения на модела Pajero.

Тагове: mitsubishi lancer evo
fallback
  • #3
    Точно тия ( преди 6 години )
    точно тия имаха всичко, по един представител легенда ,погуби ги глупостта и скапание мениджърчета, и Evo и WRX и Нисан джиповете .Сега е пласмасляк, грозотии, копчета..лигавости водороди. Да ги закриват ,бледи подобия на миналото когато бяха нещо.
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ха така вземи име на спортна икона и го направи паркетен джип. Тия бъзикат ли се. Поне да се бяха концентрирали на истински офроудъри ама и тази страница от историята си съсипват
  • #1
    Шеф ( преди 6 години )
    Ne mersi
fallback
Последни