fallback

Най-евтината кола на света – BYD F1

Най-евтиният автомобил на света беше представен на изложението в Гуангджоу, Китай.

Китайската фирма BYD представи своя модел F1 с който замества досегашния Flyer. Цената на F1 е 23 000 юана или малко над 2 000 евро. На пръв поглед автомобилът напомня много на Toyotа Aygo, като единствената разлика е във формата на фаровете. Интересно е и това, че за F1 китайската фирма промени своето лого, което приличаше досущ на това на BMW. Трябва да се каже обаче, че BYD F1 не е първият китайски клонинг на Toyotа Aygo. Друго почти идентично копие пусна и фирмата Lifan, която ще пусне своя модел в продажба през лятото на идната година. BYD F1 е копие на Toyotа Aygo и в своите размери . Дължината на F1 е 3 460 mm, широчината 1 618 mm и височината 1 460 mm. BYD F1 предлага два бензинови двигатели с обем 0.8 и 1.1 литра. Първоначално този модел ще се продава само в Китай.
Тагове:
fallback
  • #11
    Димитър ( преди 16 години )
    Тези, които искат да си вземат такава кола - една молба - помислете за това, че с всяка покупка на китайска техника, вливате пари в икономиката на държава и народ, който съвсем не е толкова приятелски настроен и дружелюбен към различните от него. И народ, не измислящ, а крадящ чуждите идеи. Японците крадяха от САЩ и Европа, стана втора икономика в света. Сега Китай краде с пълни сили откъдето може, а възможностите на Китай като развитие (дори чисто ресурсно) са далече по-големи от тези на Япония. Внимавайте с Китай, защото дори мониторът, от който в момента четете тези редове е произведен в Азия. Може би дори не от завод на западна фирма там, а чисто китайски...
  • #10
    Ти и много други ( преди 16 години )
    ..ти.. и много други ... :) 4е откога стара загора.. русе и плевен станаха малки градове ...!? :) кажи тогава кои са големите градове в България ... Иначе лошо няма ... само не разбрах.. този лак защо не го използваш да си лакираш ноктите,вместо колата ...
  • #9
    Лудория ( преди 16 години )
    Китайциите са много добри в копирането. Понякога се чудя защо го правят - спокойно могат да платят малко пари и да си имат собствен дизайн. С интерес следя как копират всичко, каквото могат да докопат. До скоро го правиха с домашната електроника и джаджи, сега започват и с коли. Скоро очаквам да започнат и със самолети, танкове...Лично аз не бих си купил такава кола - по-добре Дачия!!!
  • #8
    Емо ( преди 16 години )
    колата със сигурност не е качествена. а понякога евтиното излиза скъпо. да не говорим че след като и сложат акциз и транспортни разходи ще бъде на съвсем различна цена.отделно че няма да може да стигне до европа, не само заради никаквата безопастност в нея, но и тойота (собственика на оригинала) ще блокира по васякакъв начин продажбата заради крадения външен вид.който е мераклия - в българия се продават китайски джипове, сравнително ветини са - 15 000 лв.ако искате нещо прилично и ветино - дачия за 10 000 е съвсем прилична.
  • #7
    Иво ( преди 16 години )
    вижте, дали е качествена или не колата, не мога да кажа, но си струва парите със сиурност, в България няма да я видите скоро тъй като на европейските пазари се изискват високи стандати за сигурност, основната цел на тези стандати освен сигурността на пътниците е да се пазят европейските пазари от евтиния внос.
  • #6
    Аз и много други ( преди 16 години )
    Имат ли намерение да я произвеждат и на българския пазар, и защо все още нито един български бизнесмен не подаде заявка за зглобяване на този или подобни модели тук в България=> работни места, повишаване на икономически статут на част от провинцията ( може да се зглобяват в някои по малък град като Плевен, Русе, Стара Загора, Нова Загора ...)Ала ние сме будали и ни е страх да рискуваме - будали и роби.Ще си купя такава, ще мина пода и калниците със смес от лак, течно стъкло или нещо друго. Ще я карам внимателно- пък нека ми издържи само 4-5 години, после пак ще си купя такава:))))))))))))))
  • #5
    viki ( преди 16 години )
    kamus бих си взел тази отколкото някоя внос втора ръка карана от италиански дядка или от немец където са му повръщали децата в нея, защото нямам финансовата възможност за нова.Успех.
  • #4
    kamus ( преди 16 години )
    taya kola za edna zima i 6t ee na bokluka =vsi'ki metalni 4asti vklyu4itelno i dvigatelniyat blok 6te izgniyat a vatre tapiceriite ot slanceto 6te se iskrivyat :))))))))) hubava e na van6en vid .da .za6toto e izkopirana
  • #3
    miTkooo ( преди 16 години )
    breii tfa i qz iskam si kupq takafa tuka she q preprodam na po skapa cena :D
  • #2
    mitko ( преди 16 години )
    koga she e na bulgarsiq pazar.
fallback
Последни