fallback

В General Motors използвали същия измамен софтуер като VW

Дизеловите пикапи на концерна нанесли повече екологични вреди от Дизелгейт, твърдят ищците в ново съдебно дело

Американският гигант General Motors е използвал същите софтуерни устройства за заблуждаване на тестовете за вредни емисии, каквито и Volkswagen, твърди съдебен иск, заведен в четвъртък в Детройт. Искът е колективен от страна на над 705 000 собственици на пикапи, произведени от концерна, съобщава Bloomberg. Според ищците измамата, извършена от GM, дори надхвърля като екологична вреда прословутия Дизелгейт на VW. Американската компания е обвинена, че е монтирала измамните устройства в своите тежки пикапи Chevrolet Silverado и GMC Sierra. Благодарение на софтуерните "прекъсвачи" моделите успели да преминат екотестовете, макар в реалния живот да изпускали от два до пет пъти повече вредни емисии от максимално позволеното. "Тези обвинения са безпочвени и ние яростно ще се защитаваме", се казва в разпространеното от GM изявление. "Дизеловите двигатели Duramax на Silverado и Sierra отговарят на всички изисквания за емисиите на агенцията за опазване на околната среда". Колективният иск е заведен от името на собствениците на над 705 хиляди пикапа, произведени между 2011 и 2016. Те са представлявани от няколко адвокатски фирми, включително Hagens Berman Sobol Shapiro, която игра водеща роля и в исковете срещу Volkswagen.  GM е шестият голям производител, обвиняем или разследван за измама с емисиите. Досега това се случи на Volkswagen, Fiat-Chrysler, Peugeot-Citroen, Renault и Daimler.  

fallback
  • #19
    Анонимен ( преди 6 години )
    А добър ден!! Това и децата го знаят,но трябваше да се намерят други виновни,за да се прикрият техните производители! Но това е Велика Америка- все да прецака някой!
  • #18
    METAXA ( преди 6 години )
    Za razlika ot VAG , GM ne e samo s grazhdanski avtomobili.Dalboko e obvarzan s amerikanskata voenna promishlenosti USDD (The Pentagon). Taka , che protekciyata e osigurena. I Love GM & GMC
  • #17
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Прегледай се момче. Години наред власисте в САЩ предупреждават VAG за открити проблеми с дизеловите им модели, но те нищо не правят - там търси 5те години ПРЕДИ Дизелгейт.""705 хиляди пикапа, произведени между 2011 и 2016."Емиии, то и тук са 5г, кво не разбираш
  • #16
    хахаха ( преди 6 години )
    зелената мафия не спи.това са глаашатайте на тесларите,GMC особено Denali са си супер машини с яки дизели ,звук и върт.момент много=кеф.. единствената критка им е 5,6 годишната гаранция за корозия, Друго анти нямам. А анти дизел *** бол.
  • #15
    METAXA ( преди 6 години )
    l Love GM !
  • #14
    хаха ( преди 6 години )
    чуваме вой до небесата от глутницата дошовчета...Дошее duramax-a налие е на Исузо ,ко стана ся.Хем японска разработка хем пикап хем от наште и пак лошо..е така става кога човек плще срещу вятъра.Да видим сега какъв цирк ще е .
  • #13
    Ха! ( преди 6 години )
    Добър ден!
  • #12
    Fertile rice paddies ( преди 6 години )
    Спокойно бе, фенове на "благородното оризище". VW си платиха глобите и не фалираха. Сега вдигат на реконтра.Ширпотребните марки обаче фалираха дори ги купиха, както казва колегата долу.
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    Търсим 25 години при жълтите, през които нищо не са правили.
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    Момчето, ти дет си много остър, а ние прости.Митсубиши, от 91-ва ли лъгаха и нищо не напрваиха ? Сещаш ли се, тия дето фалираха тотал, дето ги купиха Дачия-Рено, които купиха и Нисан, които също фалираха.
fallback
Последни