fallback

В Англия пропищяха от хакери-автокрадци

Полицията не успява да се справи с престъпниците

Все повече стават случаите на откраднати луксозни коли във Великобритания, в които главна роля играят хакери. Дръзките престъпници копират eлектронните ключове на автомобилите и без проблем стартират двигателя. Нещо повече – те действат толкова бързо, че не се притесняват да отмъкват лимузини дори от охраняеми паркинги.Медиите на Острова съобщават, че бандитите действат като героите на филма „Да изчезнеш за 60 секунди”. Те не само успяват да проникнат в автомобила, като изключат алармата, но също така блокират GPS-а на колите и това прави почти невъзможно откриването на превозното средство. Откраднатите машини бързо се изнасят в чужбина, където се препродават или разглобяват за резервни части.Последните две кражби са се случили в Есекс, където двама мъже не се притесняват да проникнат в двора на един от домовете. С помощта на лаптоп те отварят Mercedes, струващ 45 000 паунда, стартират двигателя, след което бързо изчезват с автомобила. Цялата процедура продължава няколко минути, като е записана от охранителните камери в двора. Лицата на крадците обаче са добре скрити с качулки.Въпреки взетите от местните жители мерки само седмица по-късно бандитите се връщат в района и от друг двор отмъкват още по-скъп Mercedes. Този път те действат още по-бързо, тъй като собственикът на колата ги вижда през прозореца и се обажда на полицията. Патрулът пристига само за няколко минути, но от колата и от крадците няма следа.Според властите, се забелязва увеличение на подобни случаи не само във Великобритания, но и в Европа, САЩ и Канада. И въпреки, че колите са снабдени с най-модерни системи за защита, това не помага по никакъв начин. Затова експертите препоръчват ключа на автомобила да се държи в метална кутийка, която го защитава от електронни сигнали. В подобни случаи превозното средство е в относителна безопасност.Снимки: Therichest0.imgix.net 

Тагове:
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Брандо нали не очакваш да го напиша тук, където и автокрадците четат.Само ще добавя, че единственият начин да ти я вземат, ако се защити колата както трябва е с репатрак или с теглене\бутане. Автокрадците изобщо не са толкова добри колкото всички си мислят. Те просто са се научили да вземат колите с помощта на устройства купени за доста пари от интернет.
  • #4
    Брандо ( преди 6 години )
    И какво е решението ?
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Просто не си вземайте кола с кейлес. "Има решения за този проблем, и тогава тия мишоци с лаптопа и всякакви други джаджи увисват. То и в БГ се случват този род кражби, даже напоследък са доста актуални.
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя пък втория *** ги гледал , обадил се в полицията и чакал!?!Ми какво да направи?Ако случи на българи мани дето ще му вземат колата ми и бой може да яде,хахахахахахахахх
  • #1
    полицай ( преди 6 години )
    Тамошната полиция не е като нашата, но явно и та са безсилни.Каквото и заключване да измислят ще се намери кой да го разбие. А и стимула там е голям, бая скъпи са тези коли.Що не дойдат да ми крадат 21 годишната кола... че и застраховка няма... а *** на, не я щат :)
fallback
Последни