IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

e-гурме тур в полите на Витоша

Електрическите модели на Volkswagen показаха впечатляващия си пробег с едно зареждане на батерията

e-гурме тур в полите на Витоша

Електрическата флота на Volkswagen участва в закриването на нашумелия чревоугоднически проект Sofia Restaurant Week с уникален неделен брънч-тур. Ентусиастите, които бяха закупили билети, имаха възможност да опитат дегустационните менюта на специално селектирани три ресторанта в Бистрица, Симеоново и Бояна, като се придвижват между тях с персонален шофьор и електрически автомобил Volkswagen. Такъв ресторантски тур се провежда за първи път и по всичко личи, че ще има продължение.

e-гурме тур в полите на Витоша

Темата на тура беше чистият въздух, разбира се. През уикенда много софиянци копнеят да излязат извън облака фини прахови частици. Ако си запален по планинските преходи, след туристическата обиколка, можеш да потърсиш заслужена награда в редица страхотни ресторанти в китните селца в полите на Витоша. А ако не обичаш да ходиш, можеш директно да комбинираш обяд на чист въздух и разнообразието на обичайните градски дестинации – паркове и пицарии.

Е-гурмето на Volkswagen и Sofia Restaurant Week започна в Порше София Изток: продажбено-сервизен комплект на Volkswagen, първият сертифициран по международни стандарти да обслужва 100% електрически автомобили. Сервизната работа с електромобил, независимо дали по високоволтовата батерия или по всички други части на машината, изисква  специално обучение и сертификация на специалистите. Флотата електромобили на Volkswagen включваше по няколко от моделите e-Golf с пробег до 300 км, е-up! с пробег до 160 км, Golf GTE Plug-in хибрид с пробег на ток до 50 км и Passat GTE Plug-in хибрид с пробег на ток до 50 км.

e-гурме тур в полите на Витоша

Ценителите на градските удоволствия имаха шанса да се повозят във всеки напълно безшумен, но мощен модел, да повеят коси през отворените панорамни покриви и да поглезят сетивата си с един наистина лежерен ден.
След вдъхновяващия старт с освежаващите коктейли на Lillet в шоурума, дегустаторите се отправиха в безшумен конвой към село Бистрица, където познавачите знаят, че се крие едно изненадващо кулинарно бижу - Sage Bistro. Ресторантът се слави с безкомпромисно качество, кратно меню и сезонни свежи продукти. Собственици са шеф готвачите Иво и Ники Димитрови, които имат дългогодишен опит – в култовия ресторант Панорама на вече бившия хотел Кемпински и извън България. Братята поднесоха за предястие селекция от брускети с телешко карпачо, домати и маслини, скаридка с канапе от краставичка и мус от крем, брускета с домашно маринована сьомга, каперси и червен салатен лук. Основното беше по учебник: ризото с пресни аспержи и манатарки.

В Sage групата бе посрещната от Кристиян Йончев – собственикът на Moulin, виненият партньор на SRW. Той представи лекото пенливо вино Miraflors Blanc, което е подходящ избор за питие по време на обяд. Произведено от лозя, които са разположени в близост до Средиземно море и са засадени на дълбоки тераси от пясъчна и алувиална земя. Дори в най-горещите дни ветровете от близкото море задържат тези лозя охладени, запазвайки киселинността им.

e-гурме тур в полите на Витоша

В полите на лифта Симеоново се крие друго витошко горещо място: една от най-популярните гурме дестинации в София – Lazy. Макар модерният дизайн да не си съвпада с името на заведението, философията му е да ви помогне да позабавите малко темпото и да си починете от забързаното ежедневие. Предястието на шеф Ивайло Петков включваше селекция от печен на пещ патладжан, хумус с хлебче от смокини и билков омлет с прошуто и рукола.

Основното меню се състоеше от лаврак и “Пат тай” (тайландски стил нудли) с уакаме и скариди и частица от Япония “кацо буши” – изсушена кожа на риба тон, която започва да се движи, когато е топла!
Арабия завърши тура с баклава, ориенталска вверсия на Тирамису, наргиле и още приказки от 1001 нощ.
Най-ценното в това сетивно пътешествие се оказа, че срещна и сплоти до този момент непознати любители на високотехнологичните автомобили и качествената храна, които заедно изминаха неусетно над 170 км.