fallback

Срещу 5000 долара германска фирма превръща коли в уроди

Компанията Ellenator трансформира стандартни автомобили в триколки

Ако ви дадем 5000 долара, които трябва да похарчите за своя автомобил, вие със сигурност ще откриете голям брой възможности да го направите по-красив, по-бърз и уникален. Едви ли ще използвате тази сума, за го направите нестабилен и маломощен, а и по-грозен. Германска фирма обаче предлага именно тази услуга, като има причини за това.Срещу 5000 долара компанията Ellenator взима вашия Volkswagen Polo, Skoda Fabia или Fiat 500 и заменя задната му ос със собствена, на която 14-цоловите гуми са разположени на 45 см една от друга. Едновременно с това се преправя багажникът, за за може колелата да бъдат вместени, като същевременно празните калници се запълват. Освен това двигателят се дефорсира до 20 к.с.Защо е нужно всичко това? Основната причина е, че в този случай автомобилът се класифицира като триколка (клас L5e), а това означава, че той без проблем може да се кара от 16-годишни младежи. В Германия, както и в редица други държави, шофьорска книжка се взима чак на 18 години.Основател на Ellenator е Венцеслаус Еленридер, който създава подобно транспортно средство за своето дете. Основната идея е, че то е далеч по-безопасно от стандартен мотопед, с какъвто се придвижват голям брой 16-годишни младежи, живеещи в отдалечени селски райони. Превозното средство успява да развие 88 км/ч и се оказва, че в Германия има интерес към подобни машини.Проблемът е с равновесието, тъй като този автомобил (или трицикъл) наистина не е устойчив. При попадане в критична ситуация, той може да се преобърне, но пък водачът му е добре защитен. Идеята обаче се харесва и на някои автомобилни компании, като Fiat например, откъдето създадоха подобна фабрична машина. Идеята на германците е реализирана и от американската компания Elio, но в Щатите интерес към такива превозни средства липсва. В Германия обаче нещата не стоят така и в Ellenator вече получават поръчки от фирми, които заради икономия на средства наемат 16-годишни куриери за доставки. И ги оборудват именно с такива машини.Снимки: Ellenator, Fiat 

Тагове: ellenator
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    а сега си представете 16 годишен млад гоуфаджия с триколка gti с 20 коня и газ
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Немците са се доказали в тази област да правят коли ур'оди. Специалисти са и са номер едно в това отношение.А,аз си мислех, че от немските по-големи уро'ди нямало, а то виж, че можело да се доработят и да станат още по-големи.
  • #5
    Ученик ( преди 6 години )
    Искам такова Х5 !
  • #4
    FenIX ( преди 6 години )
    Голяма глупост е това. Даже трябва да си доплатиш за да ти осакатят колата. И на кой 16-годишен пикльо толкова му е притрябвала кола та не може да изчака още 2 години и да кара нормална?
  • #3
    тираджия ( преди 6 години )
    за триколките всяко завиване е критична ситуация. затова и не ги правят сериозните производители, Веско!
  • #2
    Веско ( преди 6 години )
    Ама верно си тираджия. Хората ти написали: при критична ситуация. Дето с бемвета се 4 колела се избиват у нас.
  • #1
    тираджия ( преди 6 години )
    "При попадане в критична ситуация, той може да се преобърне, но пък водачът му е добре защитен."Завиваш на кръстовището до вас, преобръщаш се, но си жив и здрав.Майко мила... А дори англичаните зарязаха тия недоразумения.
fallback
Последни