fallback

Бъдещото Audi Q8 стъпи на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Цената на серийния модел ще превиши 100 000 евро

Видеозапис, на който се вижда бъдещия кросоувър на Audi – Q8, по време на тестове на пистата „Нюрбугринг” бе публикуван от изданието Motor1. Според информация на изданието, серйнията версия на модела ще се появи на пазара догодина, като ще се произвежда в завода на марката в Братислава (Слвк). Новото Audi Q8 ще се конкурира с BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe, като цената му ще превиши 100 000 евро. Дизайнът на кросоувъра почти изцяло повтаря този на едноименния концепт, показан през януари на автосалона в Детройт. Неофициално се твърди, че Q8 ще получи бензинови и дизелови V6 и V8 двигатели. При излизането на пазара най-мощна ще бъде версията SQ, която ще разчита на 4,0-литров дизелов V8 с 430 к.с. Очаква се и излизането на модификация RS Q8, за която е предвиден V8 двигател с около 600 к.с. Вероятно ще има изцяло електрическа версия E-Tron. Що се отнася до показания в Детройт концепт, той беше с хибриден силов агретат, в който влизат 3,0-литров бензинов V6 и електромотор със сумарна мощност 470 к.с. От Audi твърдят, че серийният Q8 Sport Concept до 100 км/ч ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди и развива максимална скорост от 275 км/ч. 

Тагове: audi q8
fallback
  • #8
    Aнонимен ( преди 7 години )
    Проблем ли ти е, ти тамън извади 85 000 за 7 *** серия, и реши че айде има и 8 ***, да се метнеш у нея и то ядец...Съвсем отделен е въпроса заслужава ли си да вземеш 2,5 тона ламарина за 200 000 лв.. при положение че нямаш къща за толкоз. В другата статия четем как дават милиони за китасйко електро..народа е луд ама и с пари,нека дават.
  • #7
    До коментар 1 ( преди 7 години )
    Става за много работи. Може да не е най-добрия офроудър този тип СУВ-чета, но са много по-добри офроудъри от леките коли, особенно в кален коловоз или сняг. Втори плюс е бажаж, побират доста повече багаж от лек автомобил, освен това, голяма част от тях могат да се поръчат със 7 места, което в определен момент, може да се окаже голям плюс. Може да не може да се състезават с Ферари или М3, но пък могат да бият останалите по-обикновенни леки коли. А и дава малко повече защита от лекия автомобил ако стане ПТП. Дето се вика от всичко по-малко, нещо като пералня със сушилня. Ако човек може да си го позволи, ще получи повече отколкото би получил от обикновен лек автомобил.
  • #6
    Роби ( преди 7 години )
    Отвратително грозен трошлив самосвал.
  • #5
    Яяяя ( преди 7 години )
    Я колко хейтърчета са се изходили по темата.. ми имат хората правят..едни други фирми дето правят чайници и лигени нямат нищо..а едни пък още са в каменната ера и шофират с квадратни капли..Друса ли Дошееее...
  • #4
    Ха-ха ( преди 7 години )
    Това немците са голяма работа!!!Даже и крайпътните тоалетни ги тестват на писта!
  • #3
    Дошо ( преди 7 години )
    Сега очакваме да издрънчи на кухо в мантинелите още на първия завой на ринга, както го направи и 7-ия *** на алуди!
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    Германски Москвич. Грозотия!
  • #1
    aldi ( преди 7 години )
    Брех ,че голем ***!!!Ама пък луксозен!Не,че не го харесвам ,просто се чудя каква му е идеята,функцията-за офроуд не става,за спорт не става,за града прекалено голям....ааа сетих се маркетингов трик за запълване на ниши,става и за преборване на някой друг комплекс.Иначе познавайки германци знам ,че са практични хора.
fallback
Последни