fallback

BMW най-после призна Tesla за конкурент

Баварците планират всяка пета тяхна кола да е електрическа до 2025

 Конвенционалните автомобилни производители преминаха през всички пет етапа от феномена, наречен Tesla. Първо те отричаха, че компаниите, произвеждащи електромобили, могат да се превърнат в пълноправен техен конкурент. След това класическите производители избухнаха против субсидиите, които новите компании получават. Впоследствие започнаха да се пазарят и те за субсидии, преминаха във фазата на депресията (особено след обявяването на броя на предварителните поръчки за Tesla Model 3), а накрая приеха новия фактор на пазара. Една такава компания е BMW.

Тагове: tesla model 3 bmw inext
fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 7 години )
    Цената батее, цената. Тя е определяща. Тесла е добра кола но много скъпа а с нея вървят купища проблеми. С 5 сервиза в Европа и 5 зарядни станции, няма как да превземе Европа. Трябват инвестиции. Колата не е мебел, която да си купиш и да сложиш в хола. Колата е средство, което се ползва ежедневно и иска обслужване, консумативи и зарядни станции на удобни места. Не може да ти се повреди Теслата в Пловдив и да я пращаш чак в Австрия за ремонт а ако се сменя част да чакаш 3 месеца да я доставят от САЩ. Колкото и да си ЕКО, жертвата е прекалено голяма а цената солена.
  • #10
    Анонимен ( преди 7 години )
    Разбира аботките на тесла не били по добри от тези на бмв. Ами че те бмв имат хибриди и плъг-ини благодарение на тойота. Тойота има прави ел задвижването с батерии от самсунг. Е кво са сътворили бмв?
  • #9
    Анонимен ( преди 7 години )
    Би ли обяснил и как ще им нараснат продажбите на Тесла тройно, когато те и в момента трудно правят и тези. Нямат капацитет да правят тройно повече. Не случайно закъсняват с поетите поръчки. В момента в който големите немски компании решат да правят ел автомобили и Тесла е в небитието. Но времето им още не е дошло в Европа.
  • #8
    v-1 ( преди 7 години )
    И още нещо, най-вероятно всички големи автомобилни производители ще си купуват батериите от Гигафабриката на Тесла, ако искат бързо да наваксат изоставането си в ЕВ сегмента. ЗАщото просто нямат мощности за производство на батерии. Сега ясно ли ви е, или още да ви обясня.
  • #7
    v-1 ( преди 7 години )
    Ами вие се правете на разбирачи тука и философствайте, а пък Тесла си продава.Малко инфорамция защото виждам, че сте доста боси някой от коментиращите - за 2 години (2015 и 2016) са продали над 120хил. коли. като последните тримесчия на 2016 броя на продадените коли е двойно по-голям в сравнение с предходните, което говори, че интереса расте, а не намалява. Като влезе модел 3 в поризводство 2018, тази цифра ще се умножи тройно за нула време. Страйкър го е обяснил много добре :)
  • #6
    Petrov 85 ( преди 7 години )
    Вярвате ли или не Тесла е фактор на пазара вече и все по бързо навлиза на пазара, и никав балон не тва да не ти е цирк ,и бъдещето е на електрическите автомобили
  • #5
    Momm ( преди 7 години )
    Хахахах... абсолютен балон си е Тesla. Лошото е, че лъжат най-безсрамно, а се приема като PR новина. Ако Тесла съществува и прави коли след 10 години - лично ще си закупя една тяхна. И няма как да се конглокира с Мерцедес или БМВ, просто защото няма с какво... освен с хартиени данни и измислен имидж. А сравнението с GSM-ите е просто нелепо - освен ако хората не си сменят теслите през година - две.
  • #4
    Striker ( преди 7 години )
    До Енцо: В голяма грешка си. Точно така си мислеха Нокия, Блекбери, Самсунг и подобни и в един момент Апъл им цепна дупето за няколко години и сега всички им дишат прахта. Годината е 2017-та, а не 1917-та, когато опитът е бил от значение. Сега си купуваш ноу-хау и фабрика за броени седмици.
  • #3
    Enzo ( преди 7 години )
    Всичко е маркетинг.Изказването на Робъртсън също.Няма възможност Тесла да засенчи БМВ,Мерцедес,Ауди,Порше или който и да е премиум производител с повече от един век история в този бранш.Напълно невярно е,че разработките на БМВ в момента били по-лоши от тези на Тесла просто защото тези на Тесла изобщо не са впечатляващи.И това го доказват продажбите.През 2019г.БМВ и останалите ще имат в продажба електрически коли и те ще се продават по-добре от тези на Тесла,просто защото ще са много по-добри.
  • #2
    v-1 ( преди 7 години )
    Хайде сега пак форумните "експерти" и "професори" дето са компоентентни по всичко, пак да обяснят, че Тесла е балон...:))))
fallback
Последни