IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци изкопираха VW Up!

Азиатската версия на мъника е евтин и бавен електромобил

Китайци изкопираха VW Up!

Копирането на популярни модели на западните автомобилни компании не е новина в Китай, но понякога се появяват изключително точни и дръзки копия на местните производители, които успяват да стигнат до новините в световен мащаб.

Китайци изкопираха VW Up!

Като този електрически хечбек Weikerui V7, представен на изложението за електромобили Jinan EV Show, който на практика е много точно копие на VW up! Копието на up! се произвежда от Dezhou Weikerui Electric Vehicle Industries в град Дечжоу, в източната част на Китай. Компанията работи от шест години и има капацитет 60 000 коли годишно, което я нарежда сред малките местни производители.

Основното производство на фирмата са коли от клас LSEV (Low Speed Electric Vehicle), за които доскоро в Китай регистрационните номера не бяха задължителни. Но този пазар расте много бързо – през 2009 година са били продадени едва 23 000 такива коли, но прогнозите за 2020 са, че обемът на пазара ще достигне 2 милиона бройки. Основното предимство на возилата от клас LSEV е ниската скорост и сравнително големия пробег, което пък се дължи на по-ниската им скорост.

Китайското копие на up! следва стриктно оригинала по отношение на размерите на автомобила, дори емблемата на Weikerui V7 може да бъде сбъркана с тази на компанията от Волфсбург.

Китайци изкопираха VW Up!

По отношение на техниката обаче нещата са съвсем различни. V7 се задвижва от електромотор с мощност 9,6 к.с. и има пробег с едно зареждане между 80 и 100 километра. Максималната скорост на тежащия 950 килограма електромобил е 40 км/ч. При топ версията на модела динамиката е малко по-радваща – максимална скорост 50 км/ч и пробег с едно зареждане 120 км.

Weikerui V7 излиза на китайския пазар през април, на цени между 2900 и 3600 долара, което нарежда возилото в горния сегмент на класа LSEV, в който средната цена на колите е около 2000 долара.

Тагове: vw up!
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По всякакъв друг начин, но не и като Ъп.Жапката още ли е екстра и успяха ли да облекат вратите или са все още на гола ламарина отвътре?А ти ВАГи, вземи си АутоБилд с теста на тази табуретка и го прочети! Ще разбереш що за б0кл0к е това ВАГенско недоразумение. Такива дефекти има, че ум да ти зайде.
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А как според теб трябва да изглежда един градски автомобил?
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ментето изглежда по-добре от оригинала, ако изобщо може да се каже, че Ъп в каквато и да е форма изглежда добре.