fallback

Дилъри на Ferrari превъртали километражите на колите

Измамата става със знанието на ръководството на италианския производител

Бившият мениджър на автосалон на Ferrari, в който се продават коли втора ръка - Робърт Рут заяви, че фирмата му е превъртала километражите на предлаганите коли, за да може да ги продава по-скъпо. Измамата е ставала със знанието на ръководството на италианския производител, става ясно от иска, който Рут е подал срещу бившите си работодатели, съобщава Daily Mail.В него 71-годишният търговец обвинява компанията във възрастова дискриминация. Рут твърди, че клиент на салона е платил на ръка сериозна сума на един от механиците, който е трябвало да превърти километража на продавания автомобил. От показанията на екс-мениджъра става ясно, че подобна практика е често срещана и при дилъри не само от Флорида, но и от други щати.От думите на Рут става ясно, че той е бил уволнен, веднага след като е разбрал за случващото се. Мъжът твърди, че за превъртане на километражите се е използвало специално устройство, известно като "Deis Tester". То не само може да намали показанията на километража, но и директно да ги занули. Благодарение на това цената на колата се покачва с милиони.В показанията си Рут посочва още, че всяка промяна на пробега на определен автомобил се е съгласувала с главния офис на Ferrari в Италия. Оттам обаче отказват да коментира ситуацията.Снимка: Ferrari

Тагове:
fallback
  • #10
    Радо ( преди 7 години )
    За какви милиони става въпрос ... Като гледам офертите, няма ферари, което дори да се приближава до милиони.Има единични бройки с история и/или особено редки модели, при които километрите нямат значение ...И това сериозна сума на един от механиците ми звучи като набеждаване ...
  • #9
    Никола ( преди 7 години )
    Значи, някакъв 70+годишен продавач в авто къща някъде по света , понеже бил уволнен по старост започва да клепа техниците в тази авто къща , че пренавивали километража с фирмения тестер ?! Освен това няма старо Ферари !
  • #8
    biturbo ( преди 7 години )
    Пълни глупости.
  • #7
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не е вярно. Най престижната марка. А мерцедес - селяните дет ги продават/купуват са чисти,нали
  • #6
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хонда доминира на тестовете в Каталуния!Рекорден брой обиколки...2. Проблеми разбира се, с маслото. Гешно проектиран маслен резервоар, лети агрегата за Джапа, и май ще трябва да преработват шасито!Мамма миа...
  • #5
    Анонимен ( преди 7 години )
    Смешна история - ферари изобщо не ги еня за километража на колите им 2ра ръка. Дори и да има такова нещо, това си е правено от продавача на автомобила, който е 2ра ръка.Името на Ферари се забърква погрешно и няма никаква връзка между ръководството на компанията и тия дилари на коли 2ра ръка.
  • #4
    Анонимен ( преди 7 години )
    Преди повече от 10 г. имаше подобни случай с Порше. Нищо ново под слънцето! Онея си връщат километражите та стой та гледай. И то при условие, че Поршетата и изобщо спортните коли не се карат много.Иначе тази статия за Ферари намирисва на яка партенка. Италянците може всичко, но точно иконите си и най-вече Ферари не биха го окепазили така. Тези селски изпълнения са присъщи на немските марки и представителствата им. Та те помпят продажбите си с измама, а какво остава за километражите да върнат.
  • #3
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ауди ги уличиха точно в това преди време. Представител на марката продава върнати от лизинг автомобили, като им връща километражите и пипва софтуера на БК, за да няма туй-онуй. Имаше цяло предаване по Pro7. Бяха заснели всичко със скрита камера. Щом официалните представителства го правят смятайте за другите какви измами правят с километрите! А най-лесно става в официалния сервиз. Те имат достъп до софта, БК и могат по всяко време да напишат нова сервизна книжка с нужните км. и ремонти.
  • #2
    Бай Дизел ( преди 7 години )
    Започнах да се чудя дали автомобила ми е бил на 23 000 км., когато го взехме. Те в чужбина лъжат, камо ли в България...И то лъжат не за какво да е, а за Ферари!!
  • #1
    мъни ( преди 7 години )
    на колко им е основният ремонт на тия италиански хвърчалки? 20 000.. 30 000км?Само вижте под статията фераритата на какви км вървят, а вече са със сигурност на по 1 основен ремонт.
fallback
Последни