fallback

Водач на Tesla спаси припаднал шофьор на Passat

Илон Мъск обеща безплатен ремонт на електромобила на германеца

Собственик на Tesla Model S в Германия спаси живота на свой сънародник, който загубил съзнание, докато управлявал автомобила си по една от магистралите в страната, съобщава изданието Muenchner Merkur. 41-годишният Манфред Кик с помощта на собствената си машина успял да спре неуправляемия Volkswagen Passat, за което бе поздравен лично от шефа на Tesla Motors - Илон Мъск.По време на пътуването си Кик забелязал, че движещото се пред него комби Volkswagen прави странни маневри. Мъжът решил да задмине автомобила и видял, че неговият шофьор е в безсъзнание. Немецът не се поколебал и се престроил пред Passat-а, като започнал да намалява скоростта, докато в крайна сметка не спрял колата.Веднага след това Кик се обадил на "Спешна помощ". На мястото пристигнали и пожарникари, който успели да отворят Volswagen-а и да измъкнат неговия шофьор. Оказало се, че той е претърпял инсулт по време на движението и само бързата реакция на собственика на Tesla е спасила живота му.Научил за случилото се, собственикът на Tesla Motors - Илон Мъск, поздрави Кик за постъпката му с пост в Twitter. Малко по-късно  шефът на компанията за електромобили публикува ново съобщение, в което обеща пострадалия Model S да бъде ремонтиран възможно най-бързо, при това напълно безплатно.Снимки: Muenchner Merkur

Тагове: tesla model s
fallback
  • #11
    Патоанатом ( преди 7 години )
    Нормално е на шофьора на *** да му е прилошало от асфалтовите токсични съединения които са се натрупали в дробовете му.
  • #10
    Русия ( преди 7 години )
    ?
  • #9
    Гошо от почивка ( преди 7 години )
    Когато е спрял Пасата е ползвал кабелите за аварийно запалване и с ток от батериите на Теслата е дефибрилирал шофьора.
  • #8
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ахахаха коолко си изкривен :)
  • #7
    Анонимен ( преди 7 години )
    Реално погледнато драйверите на ВАГ са неспасяеми. Тях никой не може да ги спаси.Отдавна съм казал и пак ще го повторя, че ВАГ е диагноза. В случая водача на Тесла е успял да помогне да продължи жалкото съществуване на ВАГиниста.
  • #6
    Брандо ( преди 7 години )
    Много по-вероятно е водачът на пасата да е ударил "забилата"Тесла и вследствие на това да е получил инсулт, а не тази фантастика.!
  • #5
    Пецата ( преди 7 години )
    Който си е човек , е човек без значение какво шофира
  • #4
    ТМ ( преди 7 години )
    Не е до колата, а до мисленето. Просто леко съвпадение: хората дали 200 и нагоре бона за ел. кола са си надраснали над масрафа, над комплексите да се фукат с S класи и бентлита, имат съзнание за екология и благотворителност.
  • #3
    Mupo ( преди 7 години )
    Интересно каква е професията на този с теслата. Нямаше да се сетя да го направя това, а ако се бях сетил едва ли щеше да ми стисне да го направя. Мислех, че само Батман прави подобни неща. Браво!
  • #2
    Един ( преди 7 години )
    Какво общо има Тесла в случая? Можеше да го направи и шофьор на Трабантче тръгнал за годишната им сбирка - значи ли, че щяха да възобновят производството на трабантчета?!
fallback
Последни