fallback

Американецът, който трябва да научи Европа на дизайн (ВИДЕО)

Новият директор по дизайна на Ford Джоуъл Пиасковски пред микрофона на "КОЛЕЛА"

Винаги сме смятали, че американците не могат да схванат европейските вкусове, особено когато става дума за автомобили. Но ето ви един американец, който прави някои от най-популярните модели за Европа. Джоуъл Пиасковски пое дизайна на Ford Еurope от живата легенда Мартин Смит (чието последно интервю преди пенсия също бе за "КОЛЕЛА") и е главното действащо лице зад фейслифтите на Fiesta и Kuga, както и зад бъдещия нов Focus. Преди това в Америка той създаде актуалните поколения на Mustang и F150. Работил е също за Hyundai, с творения като Genesis и Genesis Coupe, както и за General Motors. За кратко бе шеф на дизайнерския център на Мercedes в Калифорния на мястото на Гордън Вагенер, преди да премине във Ford. "КОЛЕЛА" разговаря с Пиасковски за ролята на дизайна в една все по-бързо променяща се автомобилна индустрия.

fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 7 години )
    Школата по дизайн беше в Милано, и от 10-15 години е в Калифорния.
  • #3
    Не,бе,лютия, ( преди 7 години )
    Просто прочетох материала,който ти явно не си прочел,в бързането да коментираш другите! Там ясно е описан професионалния път на американеца,но кой да чете."Анонимем" писател,а не читател!
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    Браво за коментар 1. Сигурно си дизайнер в някоя европейска компания. Аман от разбирачи. Какво си завършил, че съдиш човека? Или доходите ти от дизаин надвишават акъла ти?1
  • #1
    ( преди 7 години )
    По-вярното заглавие би било: американски дизайнер,който се научи в Европа да създава автомобилен дизайн! От 50 год.американците не могат да дадат нищо на автомобилостроенето.
fallback
Последни