fallback

Kia Niro постави рекорд на Гинес за нисък разход

Корейският хибрид прекоси Америка със средна консумация от 3.07 на сто

Kia Niro влезе официално в Книгата на рекордите на Гинес като най-икономичния хибрид на пазара, като успя да прекоси Съединените щати при среден разход от 3.07 литра за 100 км. По 5979-километровото пътуване от кметството на Лос Анджелис до кметството на Ню Йорк автомобилът бе управляван от Уейн Гърдис с навигатор Робърт Уингър. Двамата заредиха общо 5 резервоара с гориво - 221 литра,  но над три четвърти от последното зареждане им останаха след финала.  Кросоувърът Niro, който дели една платформа с Hyundai Ioniq, ще бъде официално регистриран в Guinness World Records. Автомобилът бе представен официално на Женевския автосалон тази пролет, във видеото под статията можете да видите теста му за предаването  "КОЛЕЛА". Гърдис, който постигна този рекорд, е добре познато име в областта на така наречения hypermiling, или свръхикономично шофиране. Всъщност той пръв измисли термина, който по-късно бе обявен за дума на годината от съставителите на Оксфордския речник през 2008. Калифорниецът притежава още няколко рекорда, включително за най-нисък разход на дизелов автомобил (с VW Golf TDI). В миналото той е успявал да постигне разход от 1.06 литра на сто с Honda Insight (но на специално подбрана 25-километрова отсечка), както и да измине 1300-километровото разстояние от Ню Йорк до Чикаго само с един резервоар на Toyota Prius.

Тагове: kia niro guinness
fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 7 години )
    Варна - В.ТърновоАурис хибрид3,6/100
  • #8
    Audi ( преди 7 години )
    Така и така сте започнали , нека се включа и аз. Audi A3 2.0 TDI (140) 4.2 л./100 км ,пълен - пълен.
  • #7
    Анонимен ( преди 7 години )
    Reno Clio 1.5 DCI . 3.8 на 100 кмл
  • #6
    TDI ( преди 7 години )
    Golf 4 , 1.9 TDI ASZ(131hp), Бургас - София (400км)- 16 литра - 100-120 км в час.
  • #5
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дизелите на VAG, ги изхвърлиха като мръсни котета, VAGчо пак ги набутва.
  • #4
    Нев ( преди 7 години )
    Нека първо дизелите на ВАГ да покрият екологичните параметри на двигателите, и после ще говорим за показатели като икономичност, мощност, и.т.н!
  • #3
    Анонимен ( преди 7 години )
    Още много път има да изминат,докато постигнат средния разход на Голф и Пасат,естествено дизел. Поне това може да проверите преди да праскате минуси,
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    Толбухин на три морета :D
  • #1
    до Комедията. ( преди 7 години )
    183,5 литра горивоДето неможете да преписвате, ами и да смятате неможете !!!
fallback
Последни