IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха новия Mercedes E-Class купе

Версията AMG ще получи рекордна в историята на модела мощност

Разкриха новия Mercedes E-Class купе

Първи подробности за новото поколение на купето Mercedes-Benz E-Class, което трябва да се появи пред публика през 2017 г., бяха разкрити от британското издание Autocar. Вече е известно, че то ще получи най-мощната версия в историята на модела - подарък от специалистите от AMG към феновете на марката по случай 50-годишната на спортното подразделение на компанията.

Разкриха новото купе Mercedes-Benz E-Class

Новият E-Class ще бъде първият модел на бранда, който ще получи V6 двигател с кодово обозначение M256. Двигателят с обем 3,0 литра с електрическа турбина ще предлага мощност в рамките на 408 к.с., като ще бъде бъде оборудван със старт-генератор и допълнителен електрически компресор. Тази версия на модела ще се казва Mercedes-AMG E50 Coupe 4Matic.

Разкриха новото купе Mercedes-Benz E-Class

При старта на продажбите купето ще излезе в 5 версии, оборудвани с 4-и и 6-цилиндрови двигатели. Базовият вариант Е 200 Coupe ще получи „четворка” с обем 2,0 литра и мощност 184 к.с. Същият мотор ще е достъпен и за E 300 Coupe, но ще бъде форсиран до 244 к.с. Топ-версията ще бъде E 400, но мощността на нейния мотор е неизвестна за момента. Ще има и два дизела, развиващи 195 и 253 к.с.

Разкриха новото купе Mercedes-Benz E-Class

Системата за задвижване на четирите колела ще бъде достъпна за всички модификации с изключение на E 300, където предаването ще бъде изцяло към задните колела. Базовото E 200 ще получи 6-степенна механична скоростна кутия, а останалите варианти – автомат с 9 предавки.

Разкриха новото купе Mercedes-Benz E-Class

Освен купето през 2017 г. Mercedes-Benz ще предложи и кабриолет Е-Class, който ще дебютира пред публика по време на автосалона в Женева през март.

Снимки: Autocar
 

Тагове: amg mercedes-benz e-class
0 от 500