IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall показа нова премиум-марка

Брандът Wey ще предлага само луксозни всъдеходи

Great Wall показа нова премиум-марка

Китайската компания Great Wall, която сглобява автомобили и в България, представи новата си марка. Тя се казва Wey в чест на древното китайско царство Вей, съществувало през древността. Задачата на новия бранд е да произвежда луксозни, но същевременно достъпни всъдеходи.

Great Wall показа своята нова премиум-марка

Производителят показа два от предсерийните модели, които съвсем скоро трябва да се качат на конвейра. Това са компактните кросовъри Wey 01 и 02, различаващи се един от друг както по дизайна на екстериора, така и по оформлението на салона.

Всеки от автомобилите ще получи по 10 системи за безопасност, в това число и адаптивен круиз-контрол и система за следене на лентата на движение, която предотвратява нейното случайно напускане. За кросовърите са предвидени още 12,3-инчов дисплей, аудиосистема Infinity, светодиодни фарове, панорамен покрив, задна камера, която предава изображение на огледалото в салона, а също така и възможност някои от функции да се управляват с приложение на смартфона.

Great Wall показа своята нова премиум-марка

Засега няма информация за силовите агрегети на двата автомобила, но се очаква за Wey да се предлагат бензинови или електрически агрегати. Цените на моделите също не се съобщават, но се твърди, че ще бъдат сходни с тези на Volkswagen Tiguan, Renault Koleos и Mitsubishi Outlander.

Снимки: Great Wall
 

Тагове: wey
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Фьен ( преди 7 години )
    Премиум китаец, няма що...
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    От година там само прах им бършат, успокойте се :))))
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Край ( преди 7 години )
    до 10-12 години всички ще караме китайски коли. Ако преди 5г. ви бяха казали че Нокия ще изпадне от производителите на телефони щяхте да обявите човека за луд. Днеска си разнасяте хуауйте и леновата и тхт и си свиркате.
  • #3
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Край ( преди 7 години )
    Не е верно в Баховица се слагат чистачките, слагат се ароматизаторите и даже външните огледала се монтират защото иначе по корабите ги трошат. Гришата назад да бяга не можете да го стигнете.
  • #2
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    повтаряй го, белким ти олекне :)
  • #1
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тия в Бг не сглобяват нищосамо разопаковаттова ще го повтарям синаги когато медията пуска тия лъжи в пространствотоа който не вярва нека пита хората от селото каква е истинатаа от медията да отидат и да направят един филм как се сглобява нещо там - ще падне смях