fallback

10 култови автомобилни реклами, които ни обещаха бъдещето (Видео)

Още през 50-те в General Motors са мечтаели за автопилот

Всички ние сме свикнали да гледаме към бъдещето. На темата са посветени десетки филми, а гледането им след години е изключително любопитно, защото ни позволява да надникнем във фантазията на хора, които изобщо не са подозирали какво ги очаква. Точно както ние не подозираме какво ще се случи след 50-60 години. И докато чакаме полицаите да се превърнат в роботи, а телевизията да стане холограмна, имаме възможността да се усмихнем ехидно на това, което режисьори и писатели са смятали за постижимо.

Този път, оставяйки киното настрана, обръщаме поглед към друго изкуство - рекламата. Представяме ви 10 култови реклами, които ни обещаха светло и изпълнено с футуристични гледки бъдеще. Някои от тях познаха, други се оказаха много далече от реалността.
 
Winton Motor Carriage
 
Оттук започва всичко: идеята за моторизирана карета някога е била смела и футуристична. За какво ни е кон, когато можем да разчитаме на машина? Основана през 1897 г., компанията Winton e една от първите автомобилни фирми в Щатите. Първият й модел е продаван за 1000 долара, което се равнява на 26 000 долара днешни пари. Доста солена цена, за да се лишиш от възможността да гледаш конската опашка. 

Тагове: general motors
fallback
  • #5
    @ ( преди 7 години )
    I vse pak America ima nai - mnogo astronavti leteli v kosmosa . A minalija mesec Kitai isprati dvama voenni letci- kosmonavti v kosmosa , edin ot kojto zajavi , che ochakval sreshta s izvanzemni !!! I ti li ochakvash !?
  • #4
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не просто давам факти. Как така, при днешните технологии е много по-трудно, отколкото през 60-те.? Вероятно в смартфонати има много повече техника и възможности от цялата техника на Аполо при при кацането на луната. Ама друг освен американците не е пратил човек на друга планета?!? Не ти ли се струва абсурдно. Както казах, виж снимките от китайския луноход и го сравни с тези от мисиите Аполо. На американските луната изглежда с цвета, който я виждаме от земята а на китайските изглежда с тъмнокафяв цвят на изорана нива. И накрая ще добавя, че Стенли Кубрик призна, че мисията е фалшифицирана от НАСА и американското правителство, които са му платили купища пари, за да заснеме кацането на Луната. И той го е направил в студио на земята. Лично Кубрик призна това и добави, че американския народ е бил измамен и той е участвал в тази измама. Така, че видеото с първите стъпки, на човек на луната с което американците се фукат е направено на земята от Стенли Кубрик в студио.
  • #3
    Striker ( преди 7 години )
    Пич, на амфети ли си?
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някой големи лъжи, накараха хората да мислят, че са на крачка да превземат вселената. От там и въображението се развихри. Кацането на Американците на Луната, даже над 20 пъти преди и то преди 50г. а днес сувалките дори не летят, за 50 години технологиите са станали хилядократно по-добри, но онзи ден Европейския марсоход се разби при кацането на Марс. Китайски луноход преди 2г. кацна на луната и снимките показаха, че лунната повърхност е тъмно кафява а на американските лунни снимки е сива.
  • #1
    Анонимен ( преди 7 години )
    По принцип технологично човек понякога си мисли, че ще направи голям пробив в област в която рязко с бързи темпове се е развил, но стига преграда и не може да отлепи или темповете се забавят многократно. А другаде, където не е очаквал прави огромни скокове. Примерно батерията, просто и елементарно устройсво а ги задъха същевременно за 20г. телефоните станаха безжични малки с тъчскрийн цветни ултра ХД дисплеи с безжичен интернет а вътре има мн. инструменти, нивелири,отвеси,компаси,метал детектори,мерят пулс, крачки, смятат калории, камери някой дори с 3Д камери и десплеи както и мн.други неща.
fallback
Последни